Geen categorie

Elite investeringen

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
Foto : een stoep, goed om armen en benen te breken, in onze stad

In de stadskrant van mei 2021 schrijft Francis Stijnen, dat investeringen in de stad hard nodig zijn om bij de tijd te blijven en daar zelfs op vooruit te lopen…

Hij heeft het zelfs over slim investeren…

Nochtans Schepen Stijnen, zijn die door u genoemde slimme investeringen hoofdzakelijk beperkt gebleven tot twee sites in de stad. Namelijk de Turnovasite en de Warandesite. Beide sites liggen dan ook nog heel kort bij mekaar.

De voorbije drie jaar werden hier erg dure, ik noem het zelfs elitaire, investeringen gerealiseerd door de overheid. Voor beide sites samen gaat het over ruim 40 miljoen euro. Allemaal cultureel georiënteerd…Renovatie en uitbreiding van de Warande, goed voor 15 miljoen en een nieuwe bib van 6 miljoen

Verder noemt u ook nog de erg dure plannen -12 miljoen- voor een nieuwe sporthal op.

De lijst van investeringen is die pagina’s lang zegt u. Het moet dan toch maar lukken dat u met géén enkel woord rept over dringende en noodzakelijke investeringen in straten, pleinen maar vooral ook in STOEPEN…

Op de foto bovenaan deze blog kan je alvast kennis nemen van een ‘armen en benen brekende stoep’ in de Goedendagstraat…slechts een 200 meter verder dan uw prestigieuze, dure Kunstencampus (15 miljoen) en het gerenoveerde kantorencomplex van Brepols (4,2 miljoen)

Nieuwe stadswandeling

Onlangs heb ik gelezen dat de Turnhoutse cultuur-zomer gaat stadstoeren. Ik heb alvast volgende suggestie voor toeristisch Turnhout. Een gloednieuwe wandeling, genaamd de erbarmelijke stoepen en vuile Turnhoutse hoekjes wandeling.

Startpunt : eender waar maar wel minstens 150 meter van de zwaar betaalde realisaties op de genoemde sites. Veel verder hoef je in Turnhout niet te stappen om geconfronteerd te worden met jullie zeer beperkte focus op elitaire projecten.

2024 is dichterbij dan wat velen van jullie denken !!

Standaard