Geen categorie

Schrijnend


Ahmed Kabiri stelt een voedselpakket voor Iftar to Go samen.
Foto Bert De Deken

Dat de coronacrisis er bij heel wat mensen en gezinnen echt wel inhakt kan je merken aan de sterk toegenomen vraag voor hulp van voedselbanken.

Zelf volg ik via mijn facebook de pagina ‘zonder honger naar bed vl./Turnhout’

Als ik dan noodkreten lees als Nogmaals voor gezin van 5 eten drinken hebben niets meer wil het in pb vertellen, of Is er iemand dat een gezin van 2 volwassenen kan helpen aan drinken zoals fruistsap,melk,cola iets van frisdrank want moet nog tot en met donderdag zonder iets van centjes zitten. Of nog Hallo voor gezin van vijf opzoek naar eten drinken wasmiddel regio turnhout; dan ben ik daar echt niet goed van.

Af en toe neem ik wel eens contact met iemand die een noodoproep plaatst. Ik bezorg hen dan wat geld, zodat ze zelf eten en drinken kunnen kopen. Maar ik kan dat niet bij elke oproep doen. Zo groot is mijn pensioen nu ook weer niet.

Wat ik me dan afvraag : kan er in elke stad/gemeente geen regeling worden getroffen waarbij in dergelijke situaties onmiddellijk kan worden ingegrepen. Via een financieel noodfonds bijvoorbeeld ?! Waar deze mensen dan snel en zonder al te veel poespas terecht kunnen ?

Ramadan noodhulp

Gelukkig zijn er ook positieve (re)acties zoals deze : Elke dag in deze ramadan kun je in de stad terecht bij 2 punten waar je gratis een voedselpakket kan ophalen. Bij Taaj Sadaqa aan de korte gasthuisstraat 63 en bij Rapido snack aan de Herentalsestraat 46 beide te turnhout. Daar delen ze pakketten voedsel met ook sapjes etc…. je kunt gewoon aansluiten in de rij en je pakket ophalen

Ik herinner me nog van vorig jaar dat er in Turnhout dagelijks enkele honderden kwamen aanschuiven in de Herentalsstraat voor een voedselpakket.

https://www.gva.be/cnt/dmf20200512_04955781

Deze vorm van solidariteit verdient onze grootste waardering !!

Standaard