Geen categorie

Heerlijk vooruitzicht

Foorkramers doen intrede op Grote Markt Turnhout | Radio 2, de grootste  familie

Grotere buitenbubbels, jeugdkampen in de Paasvakantie, meer sportmogelijkheden, opnieuw voltijds ècht onderwijs…er is opnieuw perspectief.

Ook -eindelijk- wat de heropening van de horeca betreft. Wij hadden het er vrijdagnamiddag nog over met enkele horecamensen op de Turnhoutse markt. Dat een opening van enkel de terrassen in april niet veel zin heeft. En dat de algemene opening iets zou zijn voor de maand mei. En zo staat het nu ook in de planning van de overheid.

1 mei een echte arbeidsdag

Het ziet ernaar uit dat op 1 mei, dag van de arbeid, meer dan ooit hard zal mogen worden gewerkt in de horeca. En dat het deugd zal doen, langs beide kanten van de toog, daar hoeven we niet aan te twijfelen.

Maar voor mezelf vind ik het gegeven dat er dit jaar weer opnieuw een echte Turnhout-kermis zal kunnen zijn het meest heerlijke vooruitzicht.

Slenteren langs de kramen, genieten hoe de kleintjes op de paardenmolen naar de flosj pakken, een wafel met slagroom bij Victor, eindeloos mensen kijken op een terrasje…

Ik stel voor dat schepen Stijnen snel gaat samenzitten met de mannen en vrouwen van de foor om van deze kermis een groots en veilig event te maken. Turnhout, zijn inwoners en de talloze bezoekers van de kermis kijken er ongetwijfeld samen met mij naar uit.

En als we nu eens zouden afspreken dat we na Turnhout kermis heel de stad zouden schoonmaken. In een samenwerking tussen de stedelijke diensten, jeugdbewegingen, vrijwilligers enz. …kortom in zo groot mogelijke bubbels om alle straten en pleinen in onze stad, zwerfvuilvrij te maken. Bij wijze van spreken de stad zuiveren van alle pandemie-ellende !

De stad en alle diensten kunnen dan -samen met de politie- onmiddellijk daarna een actie starten om nu eens en voor altijd paal en perk te stellen aan dat zwerfvuil.

Als dat geen heerlijk propere vooruitzichten zijn ?!

Standaard