Geen categorie

Nee Bouchez; neen/non !

Georges Louis Bouchez | LN24

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ,  door sommigen een flamboyant partijvoorzitter genoemd. Maar de man blijft zich echter vooral voordoen als ambetant

(on)Betrouwbaar

Bart De Wever (NVa) zei enkele maanden geleden over Bouchez : ‘Ik vertrouw Bouchez voor 100 procent … om het te doen mislukken.’. Dat was ten tijde van de regeringsonderhandelingen. Op een ogenblik dat de NVa van BDW daar nog bij betrokken was.

De banbliksems die De Wever toen over zich kreeg, zowel vanuit de media als vanuit de politiek, waren amper te tellen.

Maar zie, vandaag in volle coronacrisis, blijkt dat De Wever helemaal…gelijk had. Jean-Louis Bouchez blijft immers maar doorzeuren over versoepelingen in de  Kerst- en eindejaarsperiode. En niet enkel hij als voorzitter van de regeringspartij MR.

Ook de (MR) minister-president van de Franse Gemeenschap, Pierre-Yves Jeholet, heeft de premier gevraagd om op 18 december opnieuw het Overlegcomité samen te roepen. Hij wil dat de maatregelen rond de sociale bubbel en de sluiting van de kapsalons opnieuw worden geëvalueerd.

En dan is er ook nog die MR burgemeester van Hamoir, Patrick Lecerf, die publiekelijk aangaf, zich met Kerstmis burgerlijk ongehoorzaam te zullen gedragen.

Doe de deur dicht voor Bouchez

Zowel vanuit virologische hoek, als vanuit de Vlaams regering bij monde van Jambon als van minister Vandenbroucke en premier De Croo, krijgt Bouchez -terecht- de deur op zijn neus met een unaniem Nee, Bouchez, Neen. (Non, dus)

Hallo Carl Devos ?!…

Ondertussen vraag ik me af, waar politicoloog Carl Devos blijft om deze halsstarrige Bouchez de les te spellen. Dat is wat hij wel deed toen Bart De Wever de uitlatingen van Frank Vandenbroucke op de korrel nam. U weet nog wel, over het shokeffect van de winkelsluitingen.

Devos was van mening dat deze kritiek niet erg geloofwaardig was, vermits Jan Jambon, als deelnemer aan het overlegcomité die sluiting mee heeft goedgekeurd…

Maar met Bouchez en de MR gaat het niet zomaar over een deelnemer aan het overlegcomité maar wel over een partij die deel uitmaakt van de federale regering.

Komaan Carl Devos !! Waarop wacht je nog om GL Bouchez en MR aan de schandpaal te nagelen. Laat zien dat jij niet zomaar een vooringenomen waarnemer bent als het NVA betreft. Maar dat je jezelf ook een echt objectief profiel als politiek waarnemer kan aanmeten !

Standaard