Geen categorie

Verkeerde diversiteit.

Alanya Restaurant Pizza & Kebab

De voorbije jaren is de diversiteit van inwoners in onze stad erg toegenomen. Tegelijk hebben sinds 2011, zowat 2.000 Turnhoutenaren, het hazenpad gekozen en zijn uit Turnhout weggetrokken.

In 2016 waren 12.664 inwoners van onze stad, van vreemde origine. In 2019 zijn er dat al 14.843.  De groei van onze stad tot 45.205 inwoners einde 2019, is UITSLUITEND het gevolg van de toename van mensen van vreemde origine.  Vooral onder de legislatuur Vos, nam de diversiteit in onze stad een grote vlucht.

Zo telde Turnhout begin 2013, 41.927 inwoners waarvan 36.732 Belgen. Einde 2019 zijn die cijfers als volgt : 45.205 inwoners waarvan 36.473 Belgen.

Bekeken naar origine zijn de cijfers nog drastischer. Einde 2016 telt Turnhout 12.664 inwoners van vreemde origine en einde 2019 zijn dat er al 14.843…

Die grote diversiteit zie je niet enkele in het straatbeeld, maar stel je ook vast in de werkloosheidscijfers (53% van vreemde origine) en in de rechthebbenden op leefloon, waar 65% van vreemde origine is.

Diversiteit zorgt voor te weinig diversiteit

En nu blijkt dat die almaar aanhoudende migratie, die sterke stijging van diversiteit…als gevolg heeft dat er tè weinig diversiteit is…

Daarom wil de Stad Turnhout “de komende jaren een rem zetten op de (wild)groei van minisupermarkten, kebabzaken en kapsalons in het stadshart.” https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/stad-zet-rem-op-kebabzaken-pizzeria-s-kapsalons-en-aanverwante-zaken-meer-diversiteit-in-aanbod-brengen~aa32d4fe/?fbclid=IwAR3-dzBUCmYMAjLNi4_2_97bUn72HKty9RyrotLQPMYQSXV9jGN84QnsyvI

Deze moedige en correcte beslissing komt dan ook géén dag te vroeg. Want wie de voorbije jaren de mensen -in en buiten Turnhout- goed heeft beluisterd heeft dan ook meermaals gehoord dat de vervreemding van onze stad, voor veel mensen reden is om onze stad inzake shoppen en horeca, links te laten liggen.

Ondanks dat ik de voorbije dagen minder aanwezig kon zijn op sociale media, heb ik toch het goede nieuws voor de De Merodelei vernomen. Daar wil het stadsbestuur een einde maken aan de wildgroei van zomaar lukraak parkeren en stationeren midden op de straat.  Ook deze beslissing kan ik enkel toejuichen.

Standaard

Een gedachte over “Verkeerde diversiteit.

  1. Roman zegt:

    Sommige straten zijn niet meer veilig voor onze kinderen en onszelf. Gezelligheid is weg van het winkelen op de merodelei. Een chauffeur van buitenlandse afkomst staat lekker te praten met soortgenoot terwijl verschillende wagens toeterend staan te wachten. Dubbel parkeren is hier heel gewoon geworden. Een 2de Antwerpen in de maak? Om nog maar te zwijgen van de 500 nieuwe huizen en appartementen die men gaat bouwen aan de Heizijde omdat de turnhoutse bevolking snel aangroeid. Terwijl de Turnhouter weggaat uit zijn stad. Mijn drie dochters wonen niet in dit Turnhout maar waar veel minder deugnieterij heerst. Auto’s bekrassen en spiegels afstampen zijn dagelijkse kost in Turnhout. Waarom is dit zover kunnen komen.

    Like

Reacties zijn gesloten.