Geen categorie

Criminele feiten

Na de ophefmakende overval van een koppel die in het Begijnhof wonen, werd slachtoffer Lydia geconfronteerd met haar belager. Naar aanleiding hiervan bekeek ik ook het verslag van nog een aantal andere recente rechtszaken. Hierbij een bloemlezing

TURNHOUT  24-jarige Dumitru-Marcea S. –Roemeen– oog in oog met het slachtoffer Lydia uit Turnhout De twintiger had in januari van dit jaar op een brutale manier op straat haar handtas gestolen. “De jongeman is niet aan zijn proefstuk toe”, zei openbare aanklager Inge Delissen. “Zowel in Antwerpen als in Turnhout heeft hij diefstallen gepleegd. Het is wel schrijnend dat hij mensen op oudere leeftijd viseerde.” Zijn advocate vroeg de rechter om toch mild te zijn. “Hij heeft onlangs al 18 maanden cel gekregen, voor feiten die in dezelfde periode zijn gebeurd”, pleitte ze. “De man is met zeer beperkte middelen naar België gekomen om te werken.   GVA 19/8/2020 nvdr : diefstallen plegen is blijkbaar ook werken ?!

Mechelen Man (29) gooit fietsen door etalages en spuwt naar politie: 2 jaar cel geëist. Er hangt Mechelaar Said E.K. een effectieve celstraf van twee jaar boven het hoofd voor een reeks feiten die hij eind juni had gepleegd. Amper twee maanden nadat Said E.K. een voorwaardelijke straf opliep voor een uithaal met een schaar naar een vriend, ging hij op 28 juni opnieuw helemaal door het lint.  GVA 19/8/20

Man weigert vingerafdrukken af te staan en spuwt agent in het aangezicht

ANTWERPEN – Het parket wil Murat D. twee jaar de cel in omdat hij naar de politie gespuwd heeft Murat D. (38) beleefde begin juli niet zijn beste week. De man, meermaals veroordeeld voor feiten van agressie, werd op 3 juli tegengehouden door de politie omdat hij geseind stond.   “Ik had een slechte dag”, verklaarde D. zelf.  GVA 20/8/20

Mechelen : Dolle achtervolging en drugs in geheime ruimte in auto: drie jaar effectieve celstraf

Yassine E.M. (22) is door de strafrechter in Mechelen veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf en een boete van 8.000 euro GVA 20/8/20

Twee Georgiërs zijn door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot elk vijftien maanden cel met uitstel. Volgens het Openbaar Ministerie hadden ze – al dan niet samen – in drie vestigingen van Carrefour diefstallen gepleegd, of alleszins getracht om dat te doen.  GVA 20/8/20

Het Openbaar Ministerie heeft twintig maanden cel gevorderd tegen Samir A. (37). De man stond terecht voor een hele resem diefstallen van sigaretten in het warenhuis Colruyt. Hij liep eind april tegen de lamp in de Colruyt van Mechelen, toen hij veertig pakjes sigaretten in zijn rugzak had gestoken en aan de kassa alleen maar een fles bleekwater aanbood om te betalen. Uit het onderzoek bleek dat hij minstens elf keer sigaretten had gestolen, of alleszins gepoogd had om dat te doen, in Mechelen, Heist-op-den-Berg, Boom en Londerzeel. GVA 19/8/20

Drie Albanezen stonden in Mechelen voor de strafrechter omdat ze betrokken waren bij 22 inbraken in vestigingen van beenhouwerij Renmans.  Gva 19/8

MECHELEN – De politie kon woensdagnamiddag twee Roemeense winkeldieven arresteren in het centrum van Mechelen. Het tweetal is gekend voor eerder gepleegde feiten en hun voertuig stond geseind omdat het betrokken was bij verschillende winkeldiefstallen. Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter. GVA 21/8/20

Mechelen : Politie vat gsm-dieven bij de kraag in station “Drie mannen van Roemeense nationaliteit, respectievelijk 24, 32 en 35 jaar, werden door onze collega’s van de trein gehaald en overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek”, zegt de Mechelse hoofdinspecteur . De gestolen gsm’s werden gerecupereerd en terugbezorgd aan de slachtoffers. De drie mannen zijn ter beschikking gesteld van het parket  gva 7/8/20

Als de nationaliteit al niet uitdrukkelijk vermeld staat, mag je ook op basis van de naam veronderstellen dat het criminelen van vreemde herkomst betreft.

Het schijnt dat je niet etnisch mag profileren…zo mag de politie potentiële amokmakers niet zomaar oppakken of de toegang weigeren tot het strand…maar profileren deze daders dan zich zelf niet als van ‘vreemde etnie’ ??

Voetbalhooligans daarentegen mogen wel preventief worden opgepakt. Zij staan immers wel geregistreerd als potentiële amokmakers

https://www.hln.be/in-de-buurt/blankenberge/blankenbergse-politie-voorkomt-vechtpartij-met-leden-harde-kern-club-brugge-vier-supporters-bestuurlijk-aangehouden~ac5c40e1/

Standaard

3 gedachtes over “Criminele feiten

 1. Johan zegt:

  ze zijn arm meneer, een beetje medelijden is gepast, Meneer; men hoed ja! allemaal de bak in, krijgen ze een dak boven hun hoofd en 3x eten per dag!

  Like

 2. Bert Op de Beeck zegt:

  Sinds de berlijnse muur gesloopt werd , is de criminaliteit enkel maar de hoogte ingegaan. Het wordt – samen met het immigratie( wan )beleid – enkel nog erger, er is weg meer terug 😪

  Like

 3. Roggeman zegt:

  Die feiten uit Mechelen, dat zal wel een vergissing zijn. Toch geen misdaden in de voorbeeldstad van Bart Somers. Nee, dat kan niet waar zijn. 😠

  Like

Reacties zijn gesloten.