Geen categorie

Krapuul van straat halen !!

Respect voor de politie - Al het nieuws uit Haspengouw!

Maart 2020, omwille van de coronacrisis laat het beleid van ons land 200 illegale personen op vrije voeten als gevolg van coronacrisis. We kunnen ze niet repatriëren is de reden waarom dit zo maar kan.

14 juli 2020 : Illegale twintiger beschadigt 39 auto’s: spoor van vernieling door Merodelei. Een 27-jarige Tunesiër die illegaal in ons land was, heeft maandagnacht lelijk huisgehouden in de Merodelei in Turnhout. Met een sleutel of een stukje metaal bekraste hij daar in totaal 39 auto’s.

Alhoewel de schade snel in de tienduizenden euo’s loopt… omdat de feiten juridisch gezien niet ernstig genoeg waren, kon hij niet worden aangehouden. Daarna brachten we Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte. Maar omdat er door de coronacrisis geen illegalen kunnen worden gerepatrieerd, kon die dienst ook niets doen. We waren daarom genoodzaakt om de man vrij te laten, maar hij kreeg wel het bevel om onmiddellijk het land te verlaten.”

2 augustus 2020 Twee meisjes zijn zondagochtend in Turnhout aangerand op een Lijnbus, meldt RTV. De politie kon de dader een man die illegaal in het land is, oppakken,

5 augustus 2020 Twee politie-inspecteurs zijn gisteravond zwaargewond geraakt nadat ze een man op de De Merodelei in Turnhout hadden gewezen op de draagplicht van het mondkapje. Toen ze de man wilden identificeren en bleek dat hij illegaal in ons land was, ging hij door het lint

Bedenking : twee keer een misdrijf door een illegaal op/langs De Merodelei. Dat kan geen toeval zijn. Ergens in die buurt hebben die illegalen onderdak. Wie verschaft hen dat onderdak ? Het is wellicht ook al niet toevallig, dat in die buurt, op de hoek v/d Zandstraat en de Kadasterstraat bijna dagelijks een dosis sluikstort te vinden is…

Hoe dan ook : Minister Geens, Minister De Block, parket en justitie : haal dat illegaal krapuul, in samenwerking met de politie, maar wel eendrachtig in aanpak, opnieuw van de straat !!

Standaard

Een gedachte over “Krapuul van straat halen !!

  1. Meert zegt:

    Je vergeet iets,vorige week illegale slachtingen in leegstaand pand Klinkstraat,door illegaal.Auto’s reden aan en af,mensen vonden dat raar,politie en voedselinspectie erbij.

    Like

Reacties zijn gesloten.