Geen categorie

Schietkraam

Belgiumdigital forum

Turnhout kermis kan coronagewijs niet doorgaan. Hierover werd ruim op tijd een verstandige beslissing genomen door het Turnhoutse beleid. Dat Brussels burgemeester Close recent nog de beslissing nam om de Zuidfoor wel gedurende een maand te laten doorgaan was alleszins niet erg verstandig. Nu heeft hij ambras met de foorkramers, die al aan de voorbereidingen bezig waren.

Schietkraam

Er is, zeer begrijpelijk, al enige tijd corona-moeheid bij veel mensen. En dat komt ook sterk tot uiting op sociale media, vooral omdat de sociale bubbel is ingekrompen tot 5 vaste personen tot einde augustus.

Een eenvoudige maatregel, dat wel. Maar gemakkelijk toe te passen dan weer niet. Want het is opnieuw kiezen wie wel en wie niet tot die bubbel mag behoren.

We hebben allemaal enkele maanden moeten leven ‘zonder bubbel’. Als de overheid op een bepaald ogenblik ‘plots’ heel soepel is en wijzigende bubbels van 15/week toelaat…dan is het niet fair om ‘te schieten’ op wie van die mogelijkheid gebruik heeft gemaakt. Als de overheid -zelfs met kleurencodes- reizen van en naar het buitenland toestaat, dan is het niet fair te schieten op wie daar gebruik van maakt. Als de overheid er niet in in slaagt om samen met de versoepelingen een transparant, accuraat en goed werkend contact-tracing systeem op poten te zetten… (nog steeds niet trouwens…) Als de overheid enkel quarantaine kan aanbevelen en niet controlerend afdwingen…(zou nu wel dwingend worden in de Provincie Antwerpen)

De toestand is nu wat het is en -om het niet nog te verergeren- durf ik dan ook een oproep doen aan iedereen om je naar de opgelegde maatregelen te schikken. En niet langer ‘te schieten’ op god of klein pierke die zich ‘in onze ogen’ niet zou houden aan de maatregelen

Voor de handhaving moeten we rekenen op onze ordediensten !! Vooral daar en bij wie, maatregelen uit onwil, niet worden opgevolgd !!

Belangrijke toevoeging

Als door deze maatregelen het aantal besmettingen kan worden afgeremd, dan is dat voor iedereen, binnen en buiten de provincie een goede zaak. Bovendien moet je weten dat Ranst 116/100.000 besmettingen telt. Deze gemeente grenst aan Nijlen en Lier. Beide gemeenten maken deel uit van een ander arrondissement, Mechelen. Zandhoven (38/100.000) grenst dan weer aan Grobbendonk, een gemeente van het arrondissement Turnhout. en Malle (32/100.000) grenst aan Rijkevorsel, Beerse-Vlimmeren, Lille-Wechelderzande, allen gemeenten uit het arro Turnhout… Zo is voor het mij duidelijk, dat het niet voldoende is om enkel het arrondissement Antwerpen deze maatregelen op te leggen…Tot slot nog even vermelden dat in de hoofdstad van het arrondissement Turnhout, het aantal besmettingen 22/100.000 beloopt.En covid 10 laat zich niet tegenhouden door (gemeente- of arrondissement) grenzen

Standaard