Geen categorie

In een klein stationneke

Sedert de coronacrisis beschikt ons landje over een volwaardige minderheidsregering. Geschraagd door een superkern van partijvoorzitters, ook deze uit de oppositie,.

Je zou dus mogen verwachten dat zo’n superkern ook super uitgekiende en doordachte voorstellen uitwerkt in het kader van de relance van de economie. Niets echter is minder waar.

Neem nu de beslissing om iedereen gratis een 10-rittenkaart treinkaart te geven. Een erg duur geschenk om de groenen te paaien. Doordacht zeg je ?? Alles behalve ja !! Zelfs niet doorgesproken met de vervoerder, NMBS.

Terecht werpt NMBS op dat met een grote en onverwachte toeloop, de coronaregels niet kunnen worden gehandhaafd. Noch in de treinen, noch op de perrons.

In een klein stationnetje als Turnhout kunnen er dus van 1 juli t/m 31 december, ruim 450.000 extra passagiers opdagen. Er is geweldig goed nagedacht door de superkern, zonder twijfel !!

Weet je dat zo een reispas 53 euro kost voor een -26 jarige en 83 euro voor wie ouder is ? Er zijn 11,5 MILJOEN Belgen. Aan een gemiddelde kostprijs van 70 euro kost dit groene presentje +800 MILJOEN euro. Duur grapje,wat uiteindelijk door de belastingbetaler moet worden opgehoest… Maar groen voorzitter Almaci kondigde haar triomf aan met een kamerbrede glimlach…

En de “geschenkenregen” hield daar nog niet mee op. Er is ook voorzien in een horecacheque van 300 euro. Tenminste, werkgevers mogen zo’n cheque uitschrijven. Als ze dat willen toch. Vraag is welke werkgevers dit wel/niet zullen doen. Zulke beslissingen zijn enkel goed om sociale conflicten aan te wakkeren. Een relanceplan lanceren voor de economie…door werkgevers op extra kosten te jagen ?? Ook hierover is zonder twijfel, enorm goed over nagedacht. Il faut le faire.

Wellicht zal er niks meer overschieten aan geschenken van Sinterklaas. Alweer een zwarte Piet die zonder werk komt te vallen. Als daar maar geen ambras van komt, zoals gisteren zondag, in Brussel.

Standaard

Een gedachte over “In een klein stationneke

Reacties zijn gesloten.