Geen categorie

j’en ai marre *

Afbeeldingsresultaat voor afbeeldingen vrouwe justitia

*Ik heb er genoeg van

Arendonk, dinsdagavond…het zoveelste vluchtmisdrijf na iemand  dodelijk te hebben aangereden.  Amper twee maanden geleden deed zich in Vorselaar hetzelfde voor. Ook hier was een jonge fietser het  slachtoffer.

Grasduinend in een aantal krantenartikels over het waarom men een vluchtmisdrijf pleegt, keert mijn maag binnenstebuiten. Misselijk word ik ervan, hoe experten één en ander trachten te  verschonen.

Ik heb er genoeg van (*) Het is mijn overtuiging dat in een aantal gevallen van vluchtmisdrijf, de rechtbanken dergelijke zaken zouden moeten behandelen  als doodslag

https://www.standaard.be/cnt/dmf20151218_02027940

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/-instinct-neemt-over-dit-is-waarom-bestuurders-vluchtmisdrijf-plegen~a6bd0484/

Leiden werkstraffen tot normbesef ?

Een duo wat enkele overvallen pleegde in onze stad, zoals onder meer een gewapende overval in de snoepwinkel van een zwangere vrouw, komt weg met een werkstraf  van respectievelijk 260 en 200 uur. Eeen werkstraf ?! In een kraamkliniek, of wa ?! Of in een pamperfabriek misschien ?! Gaan ze op die wijze dan wèl normbesef opdoen ?!

Nochtans, het openbaar ministerie tilde zwaar aan de feiten en vroeg vorige maand gevangenisstraffen tot 26 maanden. “Het gaat hier om een groepje zeer jonge daders die elke normbesef kwijt zijn”, klonk het.

https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/duo-komt-weg-met-werkstraf-voor-gewapende-overval-op-zwangere-vrouw~a314e33d/?fbclid=IwAR2VfPxYviXE_8MUdI3yugdHkYhP-tXxuW6jB09hDIoGeq4yusqw_UrFq9Y

j’en ai marre * Jazeker, ik heb er genoeg van, van dergelijke kutstraffen/kutvonnissen en hoop dan ook dat het OM, welke straffen vorderde tot 26 maanden, in beroep zal gaan tegen dit vonnis !

 

Dit is wat mij betreft een onaanvaardbaar  slecht signaal naar de samenleving. Als is de politie nog zo snel, de rechtspraak achterhaalt hen wel.

 

Standaard

Een gedachte over “j’en ai marre *

Reacties zijn gesloten.