Geen categorie

Verhuizen naar Turnova

Afbeeldingsresultaat voor fotos appartementen turnova

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt : een verhuis. Al was het maar op het moment dat je het ouderlijk huis uitvloog op weg naar een eigen toekomst. Niets bijzonders dus. Verhuizen naar Turnova, klinkt al bijna als iets magisch, iets groots. En nu de Guy van de Gazet (van Antwerpen) naar Turnova gaat verhuizen, vind ik dat toch wel een blog waard.

“Het is zover. Na 26 mooie jaren in de Lindekensstraat willen we nog twee straten dichter bij de Grote Markt gaan wonen. We kopen een appartement in het Turnovaproject en verkopen ons gezellig huis, waarin onze drie kinderen zijn opgegroeid. Het staat klaar voor een nieuw gezin”.    Met deze woorden kondigde Guy Van Nieuwenhuysen op 5/2, via facebook, zijn belangrijke move in deze stad aan.

 

Louter en echt wel toevallig

Vorig weekend, 2/2 ll, in de zaterdagkrant van Gazet Van Antwerpen, schreef de Guy nog een heel uitgebreid verhaal over Turnova. Vier pagina’s lang en zonder ook maar één onvertogen woord -waarom zou het ook- over dit project.

Maar geloof me, het is uiteraard een zuiver, een onwaarschijnlijk ongelofelijk toeval. Om enkele dagen later de aankoop van een Turnova-appartement en de verkoop van de stadswoning in de Lindekensstraat aan te kondigen.

 

Ik bezweer u dan ook beste lezer, laat hierover geen misverstanden ontstaan. Laat geen wild-west verhalen los, laat geen Indianenverhalen de bovenhand halen en al zeker géén Apache-toestanden.

Journalistieke meerwaarde

 

Het op Turnova gaan wonen heeft voor de Guy ongetwijfeld ook een journalistieke meerwaarde. Zo nadert dit project na meer dan 40 jaar zijn voltooing. Zolang heeft het gekwakkel en het gelulleman over de herbestemming van de Brepolsgebouwen en gronden geduurd.

 

Het is ook niet zomaar een projectje. Integendeel !!  De Turnova-toren is zelfs al meermaals geroemd als een architectonisch hoogstandje. Een echte landmark voor onze stad en de ruimere regio.

 

Bovendien zal de Guy zo ook van erg nabij, als bewoner, een participant en bevoorrechte getuige zijn van een project wat voor onze stad en de ruimere regio, een enorme economische boost zal betekenen en het shoppinggebeuren meer dan ooit opnieuw levendig en aantrekkelijk zal maken.

 

Zo kan de Guy , vanuit zijn living, de grote bezoekersstromen aanschouwen. Het tellen ervan zal iets moeilijker verlopen. En wie weet, zelfs nog een bijbaantje aanpakken als fieldredacteur van een glanzend mooi Turnova-magazine.

 

Alle gekheid op een stokje : ik wens de Guy en zijn echtgenote Leen, proficiat met en heel veel geluk, liefde en plezier in hun nieuwe woonst.

Standaard

2 gedachtes over “Verhuizen naar Turnova

 1. Johan Boudry zegt:

  ik ben niet zo overtuigd van Turnova! de weg naar de markt vind ik een donker gat,
  ze zullen moeten overleggen om fietsrekken boven te zetten, ik fiets (als ik al de fiets neem) niet naar beneden omdat ik de weg naar boven steil vind! de scholieren die vanschool komen gaar geen uren in de stad blijven! Bistro bink in de bloemekesgang, ja goed als je op het plein staat weet je de bloemekesgang niet zijn!
  Als in maart nog maar eens een officiële opening is zullen de bouwvakkers nog een tandje moeten bijsteken!
  Ik zie een groot verloop van winkels in Turnova omdat de kosten te hoog zullen zijn!
  huur, belastingen, stadskosten en en en, daarom dat Turnhout buiten het centrum gaat winkelen omdat het te duur word!

  Like

  • Wat de fietsen betreft : er is een ruime fietslift voorzien. Of er boven fietsrekken moeten komen ? Daar ben ik niet van overtuigd. Wat de bloemekensgang betreft : ik neem aan dat die toegankelijk zal worden gemaakt zodra de bistro zal worden geopend. Verder stel ik regelmatig vast dat er best hard wordt gewerkt om één en ander klaar te stomen tegen maart.

   Like

Reacties zijn gesloten.