Geen categorie

Bilzen brandt

Uitslaande brand in tijdelijk asielcentrum Bilzen: “Brand is aangestoken”

Foto T.P  Gazet Van Antwerpen

Een brandstichting is ALTIJD een verwerpelijke daad. Strikt juridisch gaat het in het kader van de brandstichting in Bilzen volgens mij ‘over een brandstichting bij nacht in een onbewoond pand’

Dat het over een pand gaat wat is voorbestemd om asielzoekers op te vangen is vooral èn hoofdzakelijk moreel verwerpelijk èn te veroordelen. Als dat motief al kan worden bewezen !!
Bijna als vanzelfsprekend reageert de politiek in termen van ‘groeiende onverdraagzaamheid stoppen’; ‘racistisch èn haatdragend gedrag stoppen’ en worden alle verwijtende vingers richting het VB gericht. Want ondanks dat deze partij zelf de brandstichting ten stelligste veroordeeld, kan het -volgens velen- blijkbaar niet(s) anders dan dat zij de oorzaak zijn van dergelijk gedrag !

Graag snel uitsluitsel

Laat ons hopen dat het onderzoek snel kan leiden naar de dader(s) en dat het gerecht ook snel zijn werk correct kan doen. Minstens zo belangrijk is het onderzoek wat het parket van Limburg opende naar het racistische karakter van de (veel te) vele supporterscommentaren op deze daad.

Veel vragen – géén antwoorden

Maar ondertussen blijven uiteraard vele en terechte vragen van de burger inzake migratie en asiel, nog steeds onbeantwoord. Al enige tijd trekt ons land opnieuw meer asielzoekers aan. In verhouding ook flink wat meer dan de ons omringende landen. Speelt het feit dat Maggie De Block pro-actief op zoek gaat naar opvangplaatsen hierin een rol ? Creëert dat dan géén extra aantrekkingskracht voor asielzoekers als men weet dat er al een bed, bad, brood opvang klaar staat…

https://www.standaard.be/cnt/dmf20191112_04712240
De verwerkingstijd tussen aankomst van een asielzoeker en een beslissing tot wel/niet erkenning duurt nu al -15- maanden. Dat is echt niet goed. Niet voor hem/haar die effectief nood heeft aan bescherming en waarvan het integratieproces liefst zo snel mogelijk moet kunnen beginnen. Maar evenmin voor hen wiens aanvraag niet-ontvankelijk is. De kosten van al deze langdurige opvang swingen gewoon de pan uit…

Frankrijk en Macron

Frankrijk werkt, onder impuls van President Macron aan een strengere migratiepolitiek. Zij willen voortaan hun migranten zelf kunnen kiezen. En Frankrijk trekt een muur op rond de sociale zekerheid… Ook dat zal gevolgen hebben op het aantal aanvragen in ons land
https://www.tijd.be/dossier/europareeks/frankrijk-voert-quota-voor-economische-migranten-in/10179221

Uitwijzen van afgewezen asielzoekers, illegalen dus, is nog steeds niets meer dan een vodje papier waarop geschreven staat ‘bevel om het land te verlaten‘ Zelfs nadat ze meermaals werden opgepakt door de politie.

Kortom, er zijn heel wat vragen en onzekerheden inzake migratie en asiel. Veel meer nog dan wat ik in deze blog opsom. Het enige antwoord wat op deze vragen meestal komt is ‘Europa’.

Blijkbaar is Macron in zijn land helemaal niet zo beducht voor Europa als onze politici…

Standaard

2 gedachtes over “Bilzen brandt

  1. Fonne Van Mechelen zegt:

    het interesseert mij zelfs niet wie en waarom “ze” een gebouw waar eventueel vluchtelingen zouden worden opgevangen in brand staken – als je zo laag gevallen zijt – doet een kleur of een overtuiging er niet meer toe – ik hoop – het veranderd niets aan het feit zelf – maar ik hoop dat ze zat waren en “vader ze weten niet wat ze doen” is dan op zijn plaats – vreugdevuren voor de één of andere heilige – KERSTmarkten – en waarom niet – alcohol drinken (niet mijn ding maar iedereen is daar vrij in zolang hij een ander – in het verkeer bv – niet in gevaar brengt) waarom dan ook,geen varkensvlees – kerstmuziek en mensen van goede wil – net zoals ZWARTE piet – dat is ONZE cultuur en daar moeten de “andersdenkenden” zich dan maar bij neerleggen – ik zeg niet “aan mee doen als ze dan niet willen” – maar gebouwen in brand steken om er zeker geen vluchtelingen in te kunnen ontvangen is onze cultuur niet –

    Like

    • Brandstichtingen, en/of uitingen van racisme zijn ook absoluut niet mijn ding. Wat uw bedenkingen over alcohol in het verkeer betreft geef ik je maar een kort antwoord, want dat thema valt helemaal buiten het onderwerp van deze blog : NEE of NOOIT !! (

      Like

Reacties zijn gesloten.