Geen categorie

Zijn Vlamingen doetjes ? (*)

Afbeeldingsresultaat voor fotos van zakken geld"

Ooit bestond het cijnskiesrecht. In de negentiende eeuw was het stemrecht gekoppeld aan de hoeveelheid belasting die iemand betaalde. Vandaag is dit gelukkig onbestaande. Alhoewel… ?!

In alle ons omringende landen is elke stem bij verkiezingen ‘evenveel‘ waard. Zo niet in ons landje België. De PS heeft voor elke behaalde zetel ‘slechts’ 32.081 stemmen nodig, terwijl NVA voor elke behaalde zetel 43.471 stemmen nodig heeft…of meer dan 11.000 stemmen ‘verschil’…Met andere woorden : de Vlaming die voor NVA heeft gestemd, die zijn stem is maar amper 74% waard tegenover de stem v/d Waal/Brusselaar die voor PS stemde…hoe lang blijven wij die wanverhouding nog tolereren ??

Omgekeerd cijnskiesrecht

Het perverse gevolg van deze scheeftrekking is dat zij die het meest inbrengen in dit land, via belastingen en via de solidariteit in en van de sociale zekerheid, het minste te zeggen hebben. Een stem van een Vlaming is amper 75% waard van de stem die een Waal of Brusselaar uitbrengt…

En dat terwijl de Vlaming dus de factuur moet bepalen van de ‘wilde plannen’ waarmee informateur Magnette (PS) de groene en linkse boer optrekt.

Zij de Vlamingen dan echt maar doetjes ?

(*) https://www.encyclo.nl/begrip/doetje

Standaard

Een gedachte over “Zijn Vlamingen doetjes ? (*)

  1. Lus devolder zegt:

    Zouden we eens geen staatshervorming eisen weg van alle miserie,dus dan eindelijk Vlaamse onafhankelijk Waalse en Brussel en Oostkantons ook?

    Like

Reacties zijn gesloten.