Geen categorie

Het Turnhoutse maaiveld…

Afbeeldingsresultaat voor fotos van mense die hun kop boven het maaiveld steken

In Turnhout kan je maar beter zorgen, dat je kop niet boven het maaiveld uitsteekt. Want gegarandeerd dat er altijd mensen op de loer liggen, die je kop dan willen afkappen. Dat heb ik nog eens mogen ondervinden, na mijn verkeers-circulatie-voorstel, wat uitvoerig werd belicht in Het Laatste Nieuws, waarvoor dank.
https://www.hln.be/in-de-buurt/turnhout/-grote-markt-verkeersvrij-maken-loods-auto-s-via-ondergrondse-turnova-straat~a16eab0d/

De ronduit beledigende scheldpartijen op de facebookpagina ‘ge ze van Turnhout…’ waren gewoonweg niet te tellen. En voornamelijk reacties op de man spelend, omdat de meesten gewoonweg de bal niet weten liggen.

Nee, ik steek de kop NIET in het zand

Nog voor dit artkel op HLN verscheen gooiden de beheerders mij van de FB-pagina ‘ge ze van Turnhout’.  Het zou diezelfde beheerders sieren dat zij dergelijke reacties zouden verwijderen, vermits zij mij het recht hebben ontzegd om nog toegang te hebben tot hun groep en ik bijgevolg ook niet kan repliceren op de onterechte aantijgingen.

Maar dergelijke sociale-media hygiëne’ is duidelijk NIET aanwezig op ‘ge ze van Turnhout…’  Wel overvloedig aanwezig is het typische Turnhoutse gez…k van mensen die wel een klok horen maar absoluut de klepel niet weten hangen.

Slechts één voorbeeld van zo’n verstandige en doordachte (sic) reactie : Dre wolput, ben je u verstand nou helemaal verloren. Ben je daar al is geweest buiten voor je fotosessie voor de krant? Levensgevaarlijk, het is een kiss and ride zone, hoeveel mensen lopen wel niet over dat stuk. Hoeveel mensen gebruiken de schuine hellingen niet om de parking in te lopen.Jongeren gebruiken het al als skatebaan (op een veilige manier, 1tje staat beneden en roept als het veilig is), niet dat ik dat skaten goedkeur. … Denk een klein beetje verder dan enkel je groene visie

 Mijn antwoord op zoveel dommigheid :  nee, absoluut ben IK mijn verstand NIET verloren. Zij die doen wat jij beschrijft zijn duidelijk WEL hun verstand verloren…

Maar, niet getreurd want -hallelujah-na CD&V’er, NVA’er, VB’er…ben ik nu eindelijk ook nog…een groene !!

Maar, het zal je niet verbazen als ik bij deze nogmaals heel duidelijk stel dat het niet aan mij besteed is, om mijn kop in het zand te steken.

10 jaar is lang genoeg geweest

Ik maak meteen van deze blog gebruik om nog een rechtzetting te doen. Er zijn enkele -zeer beperkt in aantal- Turnhoutenaren die nu al 10 jaar lang niet(s) liever doen dan mij te verwijten dat ik destijds bij het Stedelijk ACW Turnhout ben buitengesmeten.

Stoppen met flagrante leugens

Nu, na 10 jaar wil ik voor eens en altijd duidelijk maken dat van heel dit verhaal NIETS klopt. Integendeel zelfs. Op 10 juni 2009 stuurde ik een mail rond aan de bestuursleden van het ACW, schrijvende dat ik mijn ontslag als voorzitter aanbied.
De jornaliste die hierover schreef in GVA van 12/6/2009 had zich eenzijdig èn foutief laten voorlichten door toenmalig raadslid Toon Otten.

In een mail van 14/6/2009 heeft zij zich dan ook verontschuldigd voor een verkeerde interpretatie op basis van wat Toon haar had gezegd.
Ik wil iedereen dan ook verwijzen naar de persmededeling van het Stedelijk ACW dd. 13/6/2009. Waaruit volgend citaat :

Het stedelijk ACW ontkent de persberichten alsof haar fungerende voorzitter zou “buiten gesmeten” zijn. Integendeel, het stedelijk ACW betreurt het ontslag van haar voorzitter. In die zin bereiken ons ook veel sympathieke reacties van vrijwilligers , militanten en politici.

en ook nog :

Alleen bijzonder gemotiveerde en getalenteerde personen kunnen deze job tijdelijk aan. Dré maakte aan Turnhout duidelijk waar het ACW het verschil maakt: inzet, spontaan, oprecht, eerlijk en zonder persoonlijk belang of gewin. Dré legde volgde klemtonen: lokale werkgelegenheid, armoedebestrijding en mobiliteit. Het stedelijk ACW, de kwetsbare en gekwetste Turnhoutse medebewoners hopen dat Dré niet te ontgoocheld of ontmoedigd is

https://nnieuws.be/artikel/het-rommelt-bij-stedelijk-acw-turnhout

Standaard

Een gedachte over “Het Turnhoutse maaiveld…

Reacties zijn gesloten.