Geen categorie

Cijfers actualiseren

Afbeeldingsresultaat voor foto vdab gebouwen turnhout

Een nieuwe maand begonnen, dus maak ik een blog over de cijfers werkloosheid in onze stad op basis van de gegevens van de maand maart.

Globaal zijn er in Turnhout -64- werklozen minder dan vorige maand (2/19)  52 van hen zijn van origine Belg, en 12 zijn van vreemde origine. Ondanks de inspanningen en diverse projecten die in onze stad lopende zijn, neemt ook het aantal leefloners deze maand WEER toe. Zowel op maand- als op jaarbasis.

5 jaar geleden, maart 2014,  was 38% van de Turnhoutse werklozen van vreemde origine. In maart 2019 is dat aantal al flink toegenomen tot zelfs 53%. In absolute aantallen zijn er over diezelfde periode -492- minder werkloze Belgen maar kwamen er wel -131- werklozen van vreemde origine bij.

Ronduit dramatisch zijn de werkloosheidscijfers van die groepen werklozen die als asielzoeker onze stad binnenkwamen. Van de Afghanen die einde 2018 in onze stad wonen, is 45% werkloos. Wat de Syriërs betreft komen we aan 50% en voor de Irakezen bijna 57%.

Ik blijf het herhalen : deze cijfers zijn ONAANVAARDBAAR hoog !!

Stel je voor dat Maggie De Block, als minister van migratie en asiel, op de onzalige gedachte zou komen om in Turnhout of directe omgeving een nieuwe opvang voor vluchtelingen te openen ?

Gezien de grote inspanningen die Turnhout al gedaan heeft en nog steeds moet doen, gezien de barslechte resultaten inzake werkloosheid, maar vooral inzake tewerkstelling, van vele asielzoekers, zou ook dat onaanvaardbaar zijn !!

Standaard

4 gedachtes over “Cijfers actualiseren

  1. Peter zegt:

    Met zo’n cijfers lijken we het alleszins al een stuk beter te doen dan onze noorderburen. Daar gaf het Centraal Bureau voor de Statistiek zopas mee dat er slechts 11 procent van de asielzoekers die in 2014 een verblijfsvergunning kregen 2,5 jaar later aan het werk was.

    Like

    • Peter, ik schrijf NOOIT een blog op basis van ‘vermoedens’. Van mij mag je enkel ‘harde, maar controleerbare cijfers’ verwachten…

      Like

Reacties zijn gesloten.