Geen categorie

Nood aan groot onderhoud

Afbeeldingsresultaat voor fotos kuilvoer

Een propere stad en een veilige stad zijn speerpunten van het bestuursakkoord. Een belangrijk onderdeel van een aangename stad betreft ook de staat van het wegdek. Wat dat betreft is Turnhout toe aan een groot onderhoud.

De lijst van centrumstraten die dringend aan een remake toe zijn is vrij indrukwekkend. Zo is er de steeds erger wordende toestand in de Gasthuisstraat. Op steeds meer plaatsen is een zodanig erge spoorvorming ontstaan dat de straat her en der wel op een hoop kuilvoer lijkt.

Het lijdt geen twijfel dat dit euvel van bijeengereden klinkers veroorzaakt werd door de talloze bussen die deze straat al jaren teisteren. Ook de Warandestraat en de Sint-Antoniusstraat hebben met hetzelfde euvel te maken. Bij een regenbui is vooral het eerste stuk van de Warandestraat herschapen in tientallen zwembadjes. De blauwe steen langsheen de bushaltes kan blijkbaar ook niet tegen het gewicht van de bussen. En ook de Sint-Antoniusstraat lijkt steeds meer op een verbrokkelde steenweg.

In deze context niets zeggen over de Baron du Fourstraat…zou mij zeker kwalijk worden genomen. Maar als ik goed geïnformeerd ben is het de bedoeling deze te vernieuwen als de Turnova-werkzaamheden zijn afgelopen. Dat zal wellicht niet meer in 2019 zijn !

En om als fietser de Otterstraat te trotseren moet je niet alleen lenig en flexibel zijn. Je fiets moet bovendien een erg robuust kader hebben of je riskeert elk jaar een nieuwe te moeten kopen.

Lenen om te veraangenamen

Bij zijn eerste gemeenteraad kwam nieuwbakken CD&V raadslid Koen De Busser tussen om te stellen dat “Het financiële beleid dat CD&V’er Francis Stijnen op het goede spoor heeft gekregen, niet opnieuw mag ontsporen”

https://www.gva.be/cnt/dmf20190128_04136880/de-n-va-is-in-turnhout-plat-op-de-buik-gegaan-voor-groen

Maar als het beleid zich te rigide gaat vasthouden aan een erg kleine leninglast, dan zal noch kan er van een groot en noodzakelijk onderhoud sprake zijn…tenzij dit zou worden gespreid over een veel te lange tijd !

Verantwoord lenen om Turnhout voor zijn inwoners èn bezoekers te veraangenamen, te verbeteren : dat MOET kunnen !

Standaard

2 gedachtes over “Nood aan groot onderhoud

  1. u207760 zegt:

    Rij door Nederland en je komt zulke toestanden niet tegen kan daar geen vb aan gesteld worden of is het financiele plaatje dat een geurtje bevat wat zijn het bij ons klojo s !!! (Frans Vermeulen)

    Like

  2. Taverniers Francis zegt:

    Absoluut gelijk,kijk maar naar Mechelen,groot schuldenlast maar als men terugkijkt vijftien jaar geleden en nu is dit een van de aangenaamste en properste Vlaamse steden geworden ,ik noem het :het kleine Brugge,een voorbeeld dat Turnhout moet overnemen zelfs als het schulden moet maken,ik durf zelf voor te stellen dat onze Burgemeester en schepenen eens ten rade gaan naar Mechelen en bij hun collega’s schepenen en Somers op koffiebezoek gaan -))) .

    Like

Reacties zijn gesloten.