Geen categorie

Vergissing

Afbeeldingsresultaat voor fotos stembrieven

Iedereen kan en mag zich al eens vergissen, of beter gezegd mispakken. In mijn geval was dat door me in 2012 kandidaat te stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Honderden hadden me tijdens mijn actieve loopbaan gezegd ‘dat ik zeker in de politiek zou moeten gaan‘ Maar dat is -zo mocht ik ondervinden- geen garantie dat ze ook voor mij zouden stemmen.

Sinds 1/10/2011 was ik met brugpensioen. De verkiezingen van oktober 2012 kwamen dus erg gelegen, zo dacht ik. Ik dweepte een beetje met cd&v in die tijd. Maar omwille van discussies over het lijsttrekkerschap, ging het me allemaal niet snel genoeg. Dus kwam ik zelf maar met een nieuw politiek initiatief op de proppen. In het voorjaar van 2012 zag V-kracht het levenslicht. Om allerlei redenen -vooral omdat ik er te laat mee begonnen was- kwam het allemaal niet echt van de grond. En zo werd V-kracht gecapteerd door cd&v. 5 jaar later kan ik stellen dat dit ook een onderdeel was van mijn vergissing…

Ik nam ook een tijdje bestuursverantwoordelijkheid op binnen de partij. Ook al een vergissing zo bleek in de tijd. Momenteel heb ik al sedert enige tijd afstand genomen van cd&v en ben bewust partijpolitiek dakloos. Ik ben ook absoluut niet van plan mij nog eens te mispakken door op te komen op een of andere lijst !Toch meende ik aan de verkozenen van cd&v een mail te moeten sturen om hen succes te wensen in 2018.
Lees even mee :

De eerste schooldag, de eerste gemeenteraad van het nieuwe politieke jaar…
Een belangrijk jaar ook, want het laatste van deze legislatuur.
Dat betekent dan ook dat de verkiezingskoorts stilaan zal toenemen. Niet erg, zo lang we de griep of andere ziektes maar kunnen voorblijven.
Op zoek gaan naar 35 mensen die de lijst van CD&V willen vormen.
Nadenken over een goed programma. Met prioriteiten die de Turnhoutse burgers aanspreken. Via mijn blog geef ik wat dat betreft al graag een voorzet.
Mobilisatiekracht
In 2012 werd cd&v Turnhout gehalveerd. Het spreekt vanzelf dat dergelijke ‘oefening’ niet voor herhaling vatbaar is.
Veel, zo niet alles, zal afhangen van de mobilisatiekracht die cd&v in Turnhout (nog/niet ??)heeft.
Zondag 3 september, wist cd&v Mol maar liefst ruim 500 deelnemers te strikken voor hun mosselfestijn. Het aantal helpers/vrijwilligers die dit alles in goede banen wist te leiden benaderde het aantal wat cd&v Turnhout wist te bekoren om mee te doen aan de BBQ…
In Arendonk dan weer kwamen diezelfde dag –350- mensen mee-brunchen met NVA
In verkiezingstijden zijn cijfers belangrijk. Zeker de dag van de verkiezingen zelf. Op 14 oktober 2018 draait het niet enkel om ‘mosselen-eters’ of ‘brunchers’ maar vooral om stemmen binnen te halen.
Ik wens ieder van jullie dan ook veel goede moed en veel goede beleidsbeslissingen in het komende jaar.
Maar vooral veel courage om van 14/10/2018 van en voor jullie partij, cd&v, opnieuw een topper te maken !!
Standaard

2 gedachtes over “Vergissing

  1. fonne van mechelen zegt:

    dooddoener – “vergissen is menselijk” – “door zich te vergissen weet men nadien wat NIET meer te doen (einstein of zo) – maar ook – en dat zal jij al wel hebben ondervonden “mensen maken misselijk” (onbekende poëet) –

    Like

Reacties zijn gesloten.