Geen categorie

Tot spijt van wie het benijdt

Afbeeldingsresultaat voor fotos schrijfmachine

Als de scholen herstarten, trekt ook het politieke jaar zich weer op gang. Het laatste jaar van deze legislatuur. Want in oktober 2018 mogen we weer onze stem uitbrengen. Voor mezelf aanleiding om even terug te kijken op mijn blogactiviteiten.
Bloggen doe ik al heel wat jaren. Aanvankelijk op de (internet) Gazet van Turnhout en sinds februari 2015 op een eigen blogsite, wolput.com. Thema van mijn blog : een eigen-zinnige kijk op de dingen.

Sinds de start van deze site mag ik echt wel spreken van een stijgend succes. Zo had ik per einde augustus dit jaar al bijna 20.000 lezers. Of net zo veel als over gans 2016.

Wat leest men graag ?
Blogs over asiel en migratie halen zeer sterke cijfers. Met een uitschieter tot zowat 800 lezers voor één blog. Ook alles wat ik ,schreef over mobiliteitsbeleid in onze stad -of vooral het gebrek eraan- werd gretig gelezen.

Stijgende Armoede en werkloosheid in onze stad is een thema wat ook een plaats opeist in de top vijf, net zoals de blogs waarin ik het beleid van mijn stad op de korrel nam. Ruimer dan mobiliteit dus.

Wat mij echter het meest verbaasde is het succes van twee blogs inzake criminaliteit in Turnhout. In amper enkele dagen, werden deze blogs meer dan -3.000- keer gelezen. En dat midden in de vakantie.

Als politiek Turnhout na de winter begint met het opmaken van verkiezingsprogramma’s mogen ze naar hartelust gebruik maken van de goed onderbouwde informatie in diverse blogs die ik schreef.

De hierboven vermelde top vijf kan, samen met de problematiek van zwerfvuil en sluikstorten, perfect dienen als leidraad voor de opmaak van een verkiezingsprogramma.

Ik besef dat sommigen mij weer wat hoogheidswaanzin zullen verwijten. Maar wie kan uitpakken met dergelijke succesvolle lezer cijfers mag zonder schroom ook zeggen waar de gevoeligheden van vele Turnhoutenaren liggen.

Al blijft het uiteraard een eigen-zinnige kijk op de dingen

Standaard

4 gedachtes over “Tot spijt van wie het benijdt

  1. fonne van mechelen zegt:

    ik benijd niet dus ik heb ook geen spijt (wat je blog betreft) – net zoals ik al wel eens meer liet weten – “ik ben het er altijd niet mee eens” – maar dat hoeft ook niet – mensen doen nadenken hoe het dan wel zou kunnen of moeten is ook al een resultaat – doe verder met wat je het liefst doet – zonder spijt of nijd – ik blijf het met dezelde aandacht en goesting lezen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Marc Schram zegt:

    Het blijft de moeite om je blogs te lezen…soms brengen ze mij ook een ander inzicht in bepaalde onderwerpen. Ben het niet altijd eens met je standpunten, maar dat kan ook niet. Vind wel dat je alles zéér goed kan verwoorden en onderbouwen met degelijke argumenten. Dus….ga zo zeker door !!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.