Geen categorie

NVA Turnhout en armoede

Afbeeldingsresultaat voor fotos van vliegtuigen

NVA wil in Turnhout een touch and go beleid inzake armoede !

Reeds enige tijd lanceerde NVA (via Guy Heyns, OCMW-raadslid) een nieuw idee om armoede in onze stad, preventief aan te pakken. Recent maakte Radio Tos hierover nog een interview met Heyns.

http://www.tos.be/index.php/podcast/105-podcast/nieuws-2016/nieuws-2016-004/1507-hoe-armoede-in-turnhout-aanpakken

Hij heeft het over een touch and go aanpak. Het enige wat ik ervan begrijp is dat het een term is uit de luchtvaart maar snap niet wat dit met preventie van armoede te maken heeft. Ik stel dan ook hardop de vraag : wat mag dat nu weer betekenen ?
Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Na het (her)beluisteren van dit interview, na het (her)lezen wat hierover al door NVA Turnhout werd geschreven, snap ik er nog steeds niks van. Trouwens, ook in de literatuur kan ik niks vinden over een touch and go aanpak inzake armoede.
Nergens wordt vermeld, HOE  deze partij, armoede preventief wil aanpakken.

  • Is dat -bvb- door iemand die langdurig werkloos dreigt te worden, op het matje te roepen om hem/haar te zeggen intensiever naar werk te zoeken ? Wat RVA/VDAB nu reeds doet
  • Of is dat door gezinnen die in armoede leven te verplichten aan geboorteplanning te doen om niet nog dieper in ‘de modder van armoede’ terecht te komen ?
  • Of doen ze dat door iemand die enkele maanden zijn lening, huur of energierekening niet kan betalen onmiddellijk en verplicht onder budgetbeheer of schuldbemiddeling te plaatsen ?

Ach, ik kan nog wel wat andere acties bedenken. Maar dan gaan ze me zeker beschuldigen dat ik het allemaal in het belachelijke wil trekken. Nee, dat doe ik niet want daarvoor is armoede een te groot en te ernstig probleem. Maar ik heb wel dit belangrijk advies voor NVA, in of buiten Turnhout

De enige èchte remedie om armoede te voorkomen -preventie dus- is om uitkeringen boven de armoedegrens te brengen. Dat is voor Turnhoutse en alle andere mensen, de enige èchte en duurzame remedie om armoede te voorkomen!!

  • Stop dus met het vernietigende besparingsbeleid van deze regering.
  • Stop met de uitkeringen van mensen steeds maar weer in vraag te stellen.
  • Stop met de hogere energie- en andere rekeningen steeds maar weer door te schuiven naar Jan met de pet.
  • Stop met indexsprongen, want dat is alles behalve preventie van armoede
  • Maak vooral werk van een eerlijke fiscaliteit !

Tot nader order is deze toch and go aanpak die NVA Turnhout bepleit, voor mij niet meer dan een holle slogan, eentje die weinig grond raakt en al zeker geen voldoende trigger om naar hun aperitiefgesprek te gaan. Touch and go, mag dan al mooi klinken, maar voor een oervlaamse partij toch moeilijk te bekken, zo in het Engels.

Standaard

Een gedachte over “NVA Turnhout en armoede

Reacties zijn gesloten.