Opinie

Turnhout kindvriendelijke stad drugsvrij maken en houden

speelplein loechtenberg

(archieffoto Gazet van Turnhout)

Dank zij de inspanningen van het vorige en huidige college, kreeg Turnhout terecht het label van kindvriendelijke stad. De uitbouw van het park Begijnenveldekens en de ‘skatepiste’ samen met de uitbreiding van enkele speelpleinen zoals dat aan de Loechtenberg zijn hieraan niet vreemd wellicht.
De afgelopen zomermaanden konden de bewoners van de Loechtenberg vaststellen dat ‘hun’ speelplein heel veel volk trekt! Eindelijk werd het dan ook een speelplein voor alle kinderen, klein en minder klein. De overlast die de vroegere voetbalkooi meebracht blijkt ‘verleden tijd’

Maar regelmatig krijgt het speelplein en de naastgelegen parking toch ‘ongewenst bezoek’: druggebruikers en –dealers komen (veelal) bij avond en nacht hun ongewenste activiteiten ontplooien. Met als voorlopig (?) orgelpunt een junkie die vorige week woensdag, voor de ogen van spelende kinderen, met een overdosis, door de hulpdiensten werd afgevoerd.

Het artikel dat Het Laatste Nieuws daarover bracht was aanleiding om aan Schepen Hannes Anaf en Burgemeester Vos te vragen toch eens te kunnen samenzitten met o.m. de buurt, het beleid, maar ook met de jeugddienst, buurtsportwerkers, (wijk)agenten enz. Want de combinatie drugsgebruik/dealers en speelplein, is absoluut, helemaal uit den boze en wellicht ook niet op te lossen met enkel extra politietoezicht.
Wij rekenen alvast op een positief gevolg van het Turnhoutse beleid om op onze vraag tot overleg in te gaan.

Standaard

2 gedachtes over “Turnhout kindvriendelijke stad drugsvrij maken en houden

 1. Ik ga dit volmondig beamen. Graag zie ik in onze zo kindvriendelijke stad ook een zwembad komen en dit voor jong en oud. Ook kijk ik er naar uit dat er letterlijk meer ruimte wordt gecreëerd voor de fietsende schoolgaande jeugd. Ik ga me deze keer niet uitlaten over drugs- en drankgebruik, hangjongeren, respect voor orde en regels en andere culturen,.. Jongeren moeten immers revolteren, protesteren, zuipen en poepen, leren en ervaren. De toekomst is aan de jeugd. Er is hoop voor Turn-Out City.

  Like

 2. Dré Wolput zegt:

  Bij deze laat ik jullie weten dat ik een mail mocht ontvangen vanwege de beleidsadviseur preventie waarin volgende mededeling :

  “We ontvingen uw melding rond de problematiek van druggebruik aan het speelplein, waarvoor dank.

  We onderzoeken de ernst van het probleem. In de week van 3 november komen we hierover samen met een aantal diensten van de stad en met de lokale politie”.

  Het is belangrijk te weten dat onze oproep tot overleg ‘ernstig wordt genomen’

  Ondertussen blijven we ‘waakzaam’ en heb ik aan de politie en burgemeester ook de ervaringen van de voorbije dagen overgemaakt.

  Like

Reacties zijn gesloten.