Opinie

N-VA wil ook lokale middenstand wurgen

foto: n-va.be

foto: n-va.be

Wees gerust, ik ga je niet om de haverklap lastig vallen met reacties op een politiek partijprogramma… tenzij het echt wel te gortig is. Daarom toch het volgende :

De ‘grondstroom’ in de media, inzake het sociaal-economisch programma van de N-VA is de volgende : Van zowat iedereen krijgen ze ‘goei punten’ omwille van de zogenaamde ‘duidelijkheid’. Duidelijk zeg je?! Absoluut niet. Niemand van de partij van BDW kan of heeft ingeschat wat bijv. hun plannen inzake besparingen in de werkloosheid ook echt betekenen.

 1. voor heel veel mensen die vandaag leven van een dopgeld, veel langer dan ze zelf dikwijls wel willen, maar géén kansen krijgen op de arbeidsmarkt : nva stuurt hen regelrecht naar nog meer armoede dan nu al het geval is.
 2. heel wat van de ‘definitief geschorsten’ zullen bij het OCMW aankloppen. Daardoor zullen gemeentebesturen steeds meer toelage aan de OCMW’s moeten betalen. Gevolg is dat er dan nog minder te besteden valt aan investeringen, waardoor gemeenten niet alleen in een sneltempo zullen verpauperen maar op de rand van of zelfs in een faillissement zullen terecht komen.
 3. Maar ook voor de lokale middenstand -zeg maar de lokale handel en wandel- zijn hun plannen ronduit wurgend.

Een concreet voorbeeld :

RVA betaalde in 2013 bijna 47 miljoen uit aan ‘dopgeld’ in de stad Turnhout. Hierop 15% besparen (N-VA plannen gaan zelfs veel verder dan dat) zou betekenen dat er maar liefst zowat 7 miljoen euro MINDER te besteden valt aan de lokale handel en wandel. Hoe zij dit zullen opvangen, behalve met nog een hele rits faillissementen, sluitingen en leegstand : daarop blijven ze het antwoord schuldig. Vandaag nog stelde ik deze vraag aanN-VA’er Kris Van Dijck. Zijn antwoord was -wegens onkunde en onwetendheid- totaal naast de kwestie. Lees even mee : Kris Van Dijck zegt me: ‘Met jouw achtergrond zou ik hopen dat je eerst strijd om jobs te behouden en te creëren. Loonlasten verlagen bijvoorbeeld. Belastingen op de laagste lonen verminderen bijvoorbeeld. Daarover bij jou geen woord. Vreemd. Maar ik begrijp je…Nog een fijne zondag gewenst.’

Kortom : iedereen die zo graag ‘meeroept met het koor van N-VA ‘dat deze besparingen ‘zuurstof’ betekenen voor de economie: mogelijks voor de grote, niet(s) belastingbetalende multinationals. Maar zowat elke lokale middenstander kan met dergelijk plan, binnen de kortste tijd ‘zijn matten oprollen’.

Bekijk

Bart de Wever op Terzake. Daar gaf de N-VA-voorzitter nog meer tekst en uitleg bij de becijfering van het N-VA-verkiezingsprogramma: “Eerste jaar moeten we aantal pijnlijke maatregelen nemen”

Standaard

4 gedachtes over “N-VA wil ook lokale middenstand wurgen

 1. dierckx walter zegt:

  groot gelijk dré,als N-VA het voor het zeggen heeft gaan er veel mensen in armoede leven.
  en ja een politieker zorgt altijd dat zijn zak goed gevuld word en de rest moet het maar bekijken.
  ja en volgend jaar moeten de meeste mensen weeral dieper in hun zak tassen,want voor veel mensen gaat diftar ook weeral een extra last zijn.

  Like

 2. Ludo Van Litsenborg zegt:

  Maar CD&V, loopt in Vlaanderen en ook federaal, met de billen bloot, N-VA achterna. Voor mij is de grens bereikt, na veertig jaar, eerst CVP, nadien CD&V gestemd te hebben, zeg ik nu: “Nooit meer”.

  Like

 3. Ludo Van Litsenborg zegt:

  Wou eigenlijk schrijven: “Met de broek op de enkels”, maar wou het proper houden.

  Like

Reacties zijn gesloten.