Opinie

Speelplein Loechtenberg in uitbreiding

speelplein loechtenberg

Het speelplein op de Loechtenberg in Turnhout –één van de grootste van de stad- wordt uitgebreid. Naast de klimtoren en de voetbaldoelen werd nu ook een avontuurlijke speelheuvel aangelegd. Bovendien omringd met wat groen-aanplantingen.

Voetbalkooi

2 jaar geleden besliste de vorige schepen van jeugd om een voetbalkooi te plaatsen op de parking Loechtenberg. Prachtige accommodatie maar…helaas. Vrij snel al zorgde dit voor aanhoudende overlast. Midden in de nacht kwamen jong-volwassenen toe met de auto om te komen…voetballen. Na zowat een half jaar werd, ondermeer op advies van de politie, de voetbalkooi ontmanteld.

Misverstand

Hierop werd door sommigen hardop gefluisterd dat ‘die van de appartementen’ geen spelende kinderen in hun buurt willen. Niets is echter minder waar. Meermaals drongen we er bij het stadsbestuur op aan, het speelplein ook te faciliteren voor (kleinere) kinderen en niet alleen voetballertjes. Nu maakt men er ook eindelijk werk van en dat juichen we enkel maar toe.

Publieke ruimte

De publieke ruimte wordt steeds schaarser en moet met steeds meer ‘diverse’ mensen worden gedeeld. Het is al lang niet meer genoeg om een kindvriendelijk beleid te voeren. Een leeftijdsbewust beleid is steeds meer aan de orde.

Zo hoopt de buurt dat het pleintje wat werd aangelegd tussen de appartementen een ‘oase van rust’ kan zijn en blijven. Een plaats om mekaar als buurtbewoner(s) te ontmoeten. Even gezellig keuvelen op de bank. Of even rusten wanneer je te voet van het centrum komt, onderweg naar huis, al dan niet beladen met ‘winkelwaar’

Hou het proper

Een propere buurt is ook een gezellige buurt om te wonen. Een buurvrouw zorgt er voor dat het zwerfvuil in onze buurt –speelplein en binnenplein- regelmatig wordt opgeruimd. Waarvoor dank. In deze eindejaarsperiode zullen wij Veerle graag een bloemetje overhandigen om haar te bedanken.

 

Standaard