Opinie

Turnhout: Parkeren op deel van de markt?

grote markt turnhout

Het politieke leven gaat zijn gangetje in Turnhout. Studiewerk is nog bezig dus moeten we ons –voorlopig- aan niet al te veel verandering  verwachten. Bij gebrek daaraan kan de oppositie volop zijn gangen gaan. Een oppositie die de ene keer ‘zeurderig’ of ‘rancuneus’ klinkt en de andere keer dan weer ‘to the point’ uitpakt.

Het zwembad is daarbij momenteel de trigger. In dat verband wil ik toch even kwijt dat het voorstel (Vlaams Belang) om dit ook eens te bekijken binnen de stadsregio (uitgezonderd Beerse) niet dom is.

Trouwens, over voorstellen gesproken, ik wil er ook één doen :

 • parkeren opnieuw toelaten op een gedeelte van de markt
 • enkel in de periode tussen 1 oktober en 31 maart
 • van 18.00u tot 9.00u in de ochtend
 • niet voor bewoners maar enkel voor bezoekers van de lokale horeca.

Het bestuur zou dit bij wijze van proef nu al kunnen toepassen om dan in het voorjaar een evaluatie te voorzien.

Misschien vindt jij beste lezer, dat dit voorstel neerkomt op vloeken in de kerk, of beter gezegd, in ’t salon. Maar dat hoor of lees ik dan wel. En misschien heb jij nog wel andere voorstellen?

Standaard

2 gedachtes over “Turnhout: Parkeren op deel van de markt?

 1. Ludo Van Litsenborg zegt:

  RE: Turnhout: Parkeren op deel van de markt?Parkeren op de grote markt?Alsjeblieft laat het zo, hé. Dat is achteruit gaan in plaats van vooruit. En dan nog enkel voor bezoekers van de lokale horeca? Dat is toch om te lachen hé Dré, dat ge dat schrijft? Al eens nagedacht hoeveel er dan, in de late of vroege uurtjes, met een pint teveel op, door ons centrum zullen rijden?

  Like

 2. RE: Turnhout: Parkeren op deel van de markt?Allez hup, Turnhout heeft eindelijk een marktplein die naam waardig, ademruimte binnen de binnenstad, en net dat stukje stad wil jij Dré terug vol met blikken dozen zetten?Met het risico ‘rancuneus’ of ‘zeurderig’ voor de dag te komen misschien enkele vragen bij jouw voorstel:- 1 pot verf om enkele lijnen te kalken op de markt, dat mag de kost niet zijn, maar gaat daar de estethiek van het marktplein niet mee verloren? Of toch maar wildparkeren? Ik gok dat daar minstens één iemand van de oppositie gelukkig mee kan zijn.- Hoe zie je de controle op die bezoekers van de locale horeca gebeuren? – Wat met Turnhoutenaren die op café willen? Wil je hier stiekem mee zeggen dat Turnhoutenaren binnen de ring, of zelfs daarbuiten maar beter de fiets nemen? Een doorbraak die ik kan aanmoedigen.- Vrijdag wordt alvast een topdag voor deze parking, daar zit het uitgaansleven voor iets tussen. Misschien direct ook een alcholcontrole koppelen aan een parkeerbeurt, de kans bestaat immers dat die mensen in de horeca zelfs een pintje nuttigen. Makkelijk ‘zat’ – pun intended – en met dat geld ‘van buiten de stad’ kunnen we dan iets leuks doen.- Zaterdagochtend, auto’s op de Markt… op één of andere manier heb ik het gevoel dat we hier iets over het hoofd zien maar ik kan er niet direct mijn vinger opleggen.- Parkeren van 18.00 h tot 09.00 h ’s ochtends… maak het de controleurs – die gaan er toch zijn, hier valt geld te rapen – makkelijker en beperk dat ochtenduur tot een half uurtje na sluitingstijd. We willen toch niet dat mensen na een nachtelijk cafébezoek te veel tijd hebben voor nevenactiviteiten. Veiligheid, weet je wel!

  Like

Reacties zijn gesloten.