Opinie

Met vlag en wimpel

vlag

De ijspiste met de omringende kraampjes haalden in de afgelopen eindejaarsperiode ‘grote onderscheiding’ Daardoor kon er meer dan 7000 euro worden overgemaakt aan het goede doel. (Moederzorg)

 

Hetzelfde moet worden gezegd van het volksfeest ‘verlooren mondagh’ Heel veel volk, positieve sfeer, plezante animatie enz.

Vandaag werd ook de fontein op de nieuw aangelegde Markt een eerste keer getest. En ook die proef verliep vlekkeloos. Zij het –uiteraard- niet helemaal droog.  Trouwens, het mag nog wel eens worden gezegd : de aannemer en zijn werkmensen hebben schitterend werk geleverd wat die heraanleg betreft. Snel en vakbekwaam. Met zo weinig mogelijk hinder voor de omringende (horeca)zaken. De afwerking is volop bezig. De Markt oogt zeer mooi.Nu nog wat meet- en paswerk om ervoor te zorgen dat de wekelijkse markt op zaterdag kan terugkeren naar dè plaats waar een markt thuishoort : in het centrum van de stad!

Wat mij betreft ziet het ernaar uit dat ‘ons salon’ het zal gaan halen met grote onderscheiding. Met vlag en wimpel zeg maar. Alhoewel ik uit de recente berichtgeving begrijp dat vooral die vlag(gen) hier en daar wat mogen worden verplaatst.

Ik hoop alvast dat u lezer, net als ik, uitkijkt naar de officiële heropening van de markt; wat meteen ook de officiële start van Turnhout 2012 zal zijn!

Standaard