Opinie

(G)een salon te veel?!

sanseveria

Nog maar enkele weken en dan mag Turnhout zich beginnen opmaken voor de opening van de nieuw aangelegde markt. Het zal het salon van Turnhout  worden en ik verheug mij nu ook al op het weerkeren van de wekelijkse markt.

Veel minder gunstig is het nieuws van de voortijdige sluiting van de spiegeltent aan De Warande. Dit Sanseveria-salon heeft nochtans zijn plaats in de omgeving van het Kasteel al veroverd. Althans dat is toch wat ik altijd aanvoelde. Van bij het begin heb ik –en vele anderen samen met mij- ‘stiekem’ gehoopt dat deze nostalgische spiegeltent definitief zou mogen blijven. Niet dus, want er is nu  –verbazend en spijtig genoeg-   zelfs beslist om ze nog vroeger dan voorzien af te breken.

 

Bij de zachtste winter ooit, rammelt ook de argumentatie van de hoge kosten en het lage rendement toch wel een beetje. Temeer daar in de vorige –zeer koude en sneeuwrijke- winter, ik meermaals in de Sanseveria was om iets te eten/drinken en telkens was ’t vollen bak.

 

Persoonlijk heb ik het gevoel dat het bergaf is beginnen gaan, nadat de samenwerking met de vorige verantwoordelijke –Kurt- werd beëindigd. En ik heb het nog niet dikwijls voorgehad dat mijn gevoel me in de steek liet!

 

Bij de start van het feestjaar 2012 vind ik deze (voortijdige) sluiting een foute maar vooral een domme beslissing. Dit Sanseveria-salon had net als de watertoren kunnen uitgroeien tot een ‘baken’ in het kader van Turnhout 2012. Voor mij zou deze  tent met zijn bij uitstek volkse geschiedenis en karakter zeker passen in het 2012-plaatje!

 

Standaard

3 gedachtes over “(G)een salon te veel?!

  1. Wim Van Beek zegt:

    RedelijkheidDré, je reactie destijds op facebook en je blog “Redelijkheid” van 16-11-2011 nog eens lezen. Een weerspiegeling van de spiegeltent?

    Like

  2. spijtigJammer dat de tent niet blijft voor de festiviteiten van 2012. De echte reden zal inderdaad niet de vrieskou zijn bij deze koele minnaars.

    Like

Reacties zijn gesloten.