Opinie

Gas terugnemen

3577069980_611535f4a3_t

Ruim 2 jaar ben ik actief als blogger. Zowel op mijn eigen website, (www.wolput.be) op de website van dewereldmorgen en op deze van gazetvanturnhout. Er is altijd wel één of andere actualiteit die mij aanspoort om er nog eens ‘goed mijn gedacht’ over te zeggen. Aanvankelijk was het mijn idee om te stoppen met bloggen zodra ik met brugpensioen zou gaan. Het omgekeerde is echter waar. Nooit eerder plaats ik op zo’n korte tijd als nu, zoveel blogs. Op gvt zijn er dat -19-, evenveel op mijn eigen website. En op de website van DWM, plaatste ik sinds 1 oktober -7- blogs, die samen  ruim 6500 lezers konden bekoren. Niet slecht wellicht.

En toch…toch voel ik mij een beetje ‘schuldig’

Nu de resultaten bekend werden van de stadmonitor, schrok ik van de erg lage ‘waarderingscijfers’ voor ‘mijn’ stad Turnhout.  Er is inderdaad heel wat gebeurd in de ‘politiek’. En er is ook heel wat over geschreven, ook door mezelf. Maar ondertussen zijn alle ‘pijnpunten’ in Turnhout ook wel voldoende gekend denk ik. Ik wil dan ook niet tot in den treure blijven schrijven over –pakweg- de onenigheid in CD&V. Of over wat er allemaal al is misgelopen inzake mobiliteit- en parkeerbeleid. Over deze zaken is mijn gedacht ondertussen ruim voldoende gekend denk ik.

Volgend jaar zijn er verkiezingen. Er zal dan vanuit verschillende hoeken en kanten worden duidelijk gemaakt wat er allemaal verkeerd is gelopen en hoe het beter kan. Anderen zullen trachten duidelijk te maken wat er allemaal wel werd verwezenlijkt en hoe goed ‘ze’ dat hebben gedaan. Dat is nu eenmaal het democratisch spel dat moet worden gespeeld. En dat moet je ook kunnen overlaten aan partijen en kandidaten die zich zullen ‘presenteren’ aan de Turnhoutenaren. Daar hoeft ‘een’ (mijn) blog niet in tussen te komen.

Ik ben niet zo pretentieus te denken dat mijn blog zodanig veel invloed heeft, dat het de resultaten van de stadsmonitor heeft beïnvloed. Maar toch! Er is de afgelopen tijd misschien wel te veel de nadruk gelegd op het negatieve. En dan is de kans dat je voorbij gaat aan de goede dingen ook wel vrij groot.

Ik wil in de komende maanden in mijn bloggen, toch wel wat gas terugnemen, vooral dan op de website van Gazet van Turnhout. Er is namelijk op deze website voldoende ruimte om te reageren op de actualiteit en ik zal daar mogelijk,  terug wat meer gebruik van maken en minder bloggen.

Zoals gezegd doe ik dit omdat ik het democratisch spel inzake de gemeenteraadsverkiezingen alle kansen wil geven. Anderzijds wil ik me ook niet langer ‘schuldig’ voelen (terecht of niet) aan het ‘opbieden’ inzake negativisme, alhoewel ik er van overtuigd ben dat ik via mijn blog daaraan nooit heb meegewerkt!

En nee, voor alle duidelijkheid, op dit ogenblik heb ik mij nergens en op geen enkele wijze politiek geëngageerd.

Standaard

Een gedachte over “Gas terugnemen

  1. Ortwyn Arts zegt:

    Positief denken maakt het zoveel gemakkelijkerHet doet deugd dat iemand inziet dat hij het negativisme heeft aangewakkerd en beseft dat je daardoor de samenleving geen dienst bewijst.Kritisch zijn mag, maar bewust het negatieve gaan zoeken is verwerpelijk. Persoonlijk las ik je kritieken al niet meer. Ik dacht weer die knorpot. Maar wees maar zeker dat je de sfeer mee bepaald hebt. Aan u om beter te doen.

    Like

Reacties zijn gesloten.