Opinie

Winterbanden

De vele lezers van mijn blog weten ondertussen wel dat ik in het centrum van Turnhout woon. In een appartementencomplex met ondergrondse garage.

Dat geeft wel eens problemen bij sneeuw of ijzel. Niet wat het in- of uitrijden betreft hoor. Nee, een medebewoner draagt er uitstekend zorg voor dat de oprit altijd sneeuw en ijzelvrij is.

Maar anders is het, eenmaal ik deze oprit moet verlaten. Ik kom dan met mij auto ‘dwars voor de straat te staan’ die ik links of rechts moet opdraaien. Daarbij niet overdreven veel plaats wegens legaal geparkeerde auto’s. Voorbije winter ben ik regelmatig in de ‘spekgladde goot’ blijven hangen, omdat ik te weinig gas kon geven, omdat ook de rest van de weg die ik moet dwarsen, er (bijna) altijd spekglad bijlag, na sneeuw. U herinnert zich wellicht nog het verhaal dat er te weinig strooizout aangekocht/besteld  was en dat géén strooizout meer te krijgen was, wegens te veel vraag .  Als gevolg daarvan konden, na enkele sneeuwbuien, de straten in mijn omgeving –niet alleen daar trouwens- niet meer worden bestrooid. Ik had er goede hoop op dat dit euvel zich in de toekomst niet meer zou herhalen. Tot ik de Stadskrant onder ogen kreeg.

Volgens het nieuw strooiplan zal er ook dit jaar in de straten rondom ons, niet worden gestrooid. Men probeert het zelfs voor te stellen als een positieve maatregel, want met meer sneeuwpret voor de kinderen. Bullshit : het gaat hier over een ordinaire besparingsmaatregel. Maar ja, het verlies van het zwembad en de afschrijving van 2,7 miljoen euro uit de gemeentelijke holding, moeten wij nu ‘uitzweten’ (sic)  Nochtans betaal ik ook gemeentebelasting ! Samen met de opcentiemen bij het kadastraal inkomen, een aantal gemeentelijke taksen en de personenbelasting toch een behoorlijk bedrag van om en bij de 1700 euro. En daar kan dan geen kilo strooizout vanaf?

Als gevolg van deze –stedelijke-  besparing nam ik de beslissing om winterbanden aan te schaffen. Een uitgave van zowat  700 euro. Kortom, het feit dat we ons in de komende winter niet mogen verheugen in de oranje stedelijke strooiwagens, kost mij een flinke som geld.

Misschien kan de stad volgend jaar overwegen om aan de bewoners v/d straten die zoutloos blijven een winterbanden-toelage te betalen. Of, waarom niet, een samen-aankoop organiseren van winterbanden.

 

Standaard

29 gedachtes over “Winterbanden

 1. erik leroye zegt:

  RE: WinterbandenBeste Dré,misschien loont het de moeite bij je kritiek even volledig te zijn. De stad heeft haar strooiplan immers duidelijker toegelicht dan jij laat uitschijnen. Ik nodig je uit om even te kijken naar [url]http://www.turnhout.be/index.php?site=1&pageid=1147[/url].Volgende zaken zijn daar te lezen:[quote]De afgelopen strenge winters maakten duidelijk dat overal tegelijk strooien onmogelijk is. Bovendien maakt het wegen niet altijd veiliger. …In woonstraten waar weinig verkeer komt, zorgt strooien voor nog meer ijsgevaar. Strooizout heeft immers enkel effect wanneer er veel over gereden wordt. In rustige straten gebeurt dit niet. Daardoor ontstaat er een ‘dikke pap’ die voor nog meer ijsgevaar zorgt. In dit soort straten wordt voortaan niet meer gestrooid. Resultaat: meer sneeuwpret voor de kinderen![/quote]Misschien is het dus veiliger indien er niet gestrooid wordt in je straat en wordt er niet alleen minder gestrooid om de kinderen meer sneeuwpret te gunnen.Daarenboven wordt er bij het strooien voorrang gegeven aan wegen waar bussen, fietsers en scholieren passeren. Misschien is dat een keuze die wel te verantwoorden is. Ik ben blij dat de stad in deze een duidelijke politiek heeft (zelfs op het niveau stadsregio). Ook ik betaal belastingen en ik heb liever een doordacht sociaal beleid binnen de budgettaire beperkingen. Het zou leuk zijn moest je de volgende keer volledig te zijn wanneer je commentaar geeft.Misschien kan je trouwens je wagen een keertje laten staan wanneer het glad is (of sowieso vaker), neem de bus, de fiets of maak een gezonde wandeling in het centrum. Zo verminder je de verkeersdruk en draag je nog een steentje bij aan het milieu. ’t Is maar een suggestie.

  Like

 2. Raf Coene zegt:

  RE: WinterbandenIk ben blij dat je die suggestie geeft aan Dré. Iemand die zo vaak het hoge woord voert in de krantencommentaren en zelfs een eigen blog heeft, waarbij van alles en nog wat bekritiseerd wordt, zelfs tot het sportief optrekken van sommige autobestuurders toe, wat nochtans toegelaten is, heeft in zekere mate een voorbeeldfunctie te vervullen. Het aantal dagen dat ik Dré op een trein heb gezien kan ik tellen met de vingers van één hand. Eén keer was de trein die hij nam gecharterd door de organisatie waarvoor hij werkte. Ik vind het een wrange nasmaak hebben telkens wanneer Dré de mobiliteitsproblemen op de korrel neemt, zo van: laat de anderen maar met trein en bus rijden, laat de anderen maar parkeren op de randparkings, dan kan ik met de wagen erdoor… En wedden dat hij nu zal reageren dat het geen alternatief is voor hem? 😉 Hij woont verdorie vlak naast het belangrijkste openbaar vervoerknooppunt van Turnhout, wat wil je nog meer?Enfin, dat terzijde. Dré wil graag meer strooizout op de Turnhoutse wegen. Heeft hij ook al gedacht aan de kostprijs ervan en vind hij dan niet dat het geld beter aan andere zaken besteed wordt als het dan blijkbaar toch niet zo veel effect heeft in de minder druk bereden straten?

  Like

 3. Wat is een blog1) voor iedereen : even de definitie, van wat een blog is: [i]Uw persoonlijke webpagina volledig op maat of een soort van dagboek op Internet waarin u vrijuit kunt vertellen. Een plaats voor uw ervaringen. Uw eigen website waar u regelmatig nieuwe dingen op kan plaatsen, wat dit ook is.Uw eigen stek op internet waarop u creatief aan de slag kunt met uw eigen ervaringen , uw hobby, actualiteit , de politiek, commentaar, over uw activiteiten, plaatselijk nieuws , over uw mailgroep, huisdieren,… Een blog is wat u zélf wenst dat het is.[/i]2)@Eric : je hebt gelijk, ik heb alles niet vermeld. Zo bvb dat ik dank zij winterbanden nu ook naar Duitsland mag met mijn auto :)3)@Raf : sorry man, maar dit lijk wel een reactie van een groene gifkikker. Uw redenering volgend kan je net zo goed zeggen : [i]’een politieman die nooit drugs gebruikte, mag géén druggebruikers/dealers aanhouden, laat staan dat hij voordrachten gaat geven in scholen’ [/i] of [i]’Herman Welters van GVA mag niks meer schrijven over de spoorwegen of het openbaar vervoer, want hij gebruikt veel te weinig de trein of bus'[/i]. Ik ben het niet van jou gewoon Raf, maar deze reactie vind ik ‘zwaar onder de gordel’ en bovendien niet(s) relevant.

  Like

 4. Turnhouter zegt:

  RE: Winterbandenhier werd ook niet gestrooid vorige winter en, ik vond het goed zo. De straat lag er mooi bij, we kregen al die rotzooi niet binnen en wat de auto betreft, al wie een beetje kan rijden en voorwielaandrijving had, had weinig problemen om weg te raken.

  Like

 5. Raf Coene zegt:

  Uw en mijn belastingcenten…Hoge bomen vangen veel wind Dré, je pocht er zelf regelmatig over dat je blog veel gelezen wordt. Je moet dan af en toe eens tegen een stootje kunnen, zelfs al is het maar van een kleine groene gifkikker die zo plat gereden kan worden onder de wielen van uw auto. En Herman Welter, die mag zeker over treinen blijven schrijven want hij gebruikt wel degelijk veel de trein. Hij is zelfs één van de weinige journalisten ten noorden van de taalgrens die in de media iets zinnigs kan vertellen en schrijven over treinen en openbaar vervoer. Maar ook dit terzijde, ik had graag een antwoord gezien op het tweede volgens u eveneens irrelevante deel van mijn vorige reactie: hoe moet dat extra strooizout gefinancierd worden volgens u en zijn er volgens u dan echt geen betere zaken te doen met het geld ervoor? Ik bekijk dit soort zaken altijd van twee standpunten: wat is de efficiëntie en effectiviteit van het voorstel, maar ook hoe financier je dit of welke prioriteit geef je er aan? Jammer genoeg doen politici (en ik reken u daarbij want u heeft een dixit u zelf veel gelezen blog over politiek, ook al bent u geen [i]beroepspoliticus[/i]) deze oefening veel te weinig in ons land/gewest/provincie/gemeente.Ik ben van oordeel dat strooien op weinig bereden wegen weggesmeten geld is, zeker als je leest dat dit redelijk nutteloos is. Het geld ervan kan bijgevolg beter aan andere zaken besteed worden. Graag verneem ik uw mening hieromtrent.

  Like

 6. erik leroye zegt:

  bloggen@ Dré,Bedankt om [i]een[/i] defenitie van “blog” te geven. Er bestaan echter verschillende definities. Die van jou komt nogal overeen met o.a. die van Seniorennet ([url]http://seniorennet.nl/Pages/Overige/support.php?hulp=398[/url]) en is er maar één van de vele. Je kan ook eens kijken op [url]http://nl.wikipedia.org/wiki/Blog[/url].Ik vind overigens dat er inderdaad veel moet kunnen geschreven worden, maar ik stoor me een beetje aan de “populitsische” uitspraken die zonder enige nuance worden gedaan. Het is naar mijn inziens nogal kort door de bocht te zeggen dat het huidige strooiplan een ordinaire besparingsmaatregel is wanneer er door de stad duidelijke redenen worden aangegeven om beslissingen te motiveren. Het staat de lezer van elke blog vrij zijn eigen mening te vormen over een onderwerp door zelf even te zoeken naar meer informatie, maar het siert de blogger naar mijn mening wanneer hij zelf een link voorziet naar het onderwerp dat hij bekritiseert. De huidige weblog-technologie laat dat overigens gemakkelijk toe. Misschien neemt de geloofwaardigheid van de blogger dan ook toe en kan er hem moeilijker verweten worden “populistische” uitspraken te doen.In dezelfde geest van integriteit siert het de blogger misschien ook zijn bron te vermelden wanneer hij teksten of definities overneemt van andere sites. Iemand anders heeft immers de moeite gedaan die tekst te schrijven.De enige reden voor mijn reactie was dus het feit dat ik vond dat je nogal kort door de bocht ging door je lezers slecht selectief in te lichten over het strooiplan en dan een nogal straffe uitspraak te doen. Dat leek me niet helemaal correct. Ik denk dat er over de Turhoutse politiek al voldoende ongeduide uitspraken zijn gedaan.Verder hoop ik dat je deze winter geen enkele keer te kort door de bocht zal gaan en zo dus geen legaal geparkeerde auto’s zal raken, want dat zou wel erg zijn.

  Like

 7. Kop afkappen@Raf : jou techniek van [i]’wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, mag worden afgemaakt’ [/i] staat mij niet erg aan. In het verleden werd deze techniek naar mijn persoon ook wel eens toegepast vanuit extreem-rechtse hoek. En om op jou ‘andere’ vraag te antwoorden : geld wat er niet (meer) is kan niet worden uitgegeven, aan niks, niet aan strooizout maar ook niet aan andere dingen.@Eric : in principe geef ik altijd aan waar ik mijn informatie haal. Dat kan je ook zelf wel nagaan op mijn blog. De link/vermelding dat deze blogdefinitie te lezen staat op seniorennet ben ik – wellicht omdat ik te rap ben geweest- vergeten. Wat echter mijn blog ‘winterbanden’ betreft, hierin staat wel degelijk vermeld dat ik mijn informatie uit de stadskrant haalde. Ik citeer : [i]Als gevolg daarvan konden, na enkele sneeuwbuien, de straten in mijn omgeving –niet alleen daar trouwens- niet meer worden bestrooid. Ik had er goede hoop op dat dit euvel zich in de toekomst niet meer zou herhalen. Tot ik de [u][b]Stadskrant[/b][/u] onder ogen kreeg.[/i]

  Like

 8. BesparingenEn voor de volledigheid toch ook nog even aangeven, waar ik de argumentatie heb gehaald om te zeggen dat dit strooiplan is ingegeven vanuit een ‘ordinaire besparingsmaatregel’.Mijn inspiratie werd -dank zij een gunstige wind-gevoed vanuit het verslag van de gemeenteraad van 1 maart 2010. Meer bepaald punt 17 inzake de begroting.(www.turnhout.be en op zoek gaan naar het verslag gemeenteraad 1 maart 2010). In dit verslag ook al wat meer over ‘het zout’.Ik wil slechts kort het volgende citeren, wat Schepen Maes op deze gemeenteraad zegde : [i]dank u burgemeester, collega’s, vandaag leg ik aan u het budget 2010 en het meerjarenplan voor tot 2013. Dit budget en meerjarenplan kwamen tot stand zoals ik de vorige keer heb gezegd na veelvuldige besprekingen en een aantal besparingsvoorstellen die we toch hebben kunnen realiseren[/i]Dus voor hen die denken dat ik enkel de populist uithang of zomaar wat uit mijn nek klets…

  Like

 9. Sonja Warpy zegt:

  anwoord op mijn schriftelijke vraag over voorgestelde strooiplan van 10/10/2011in samenspraak met Stadsbedrijven en wegen ,groen en Mobiliteit is er een strooiplan opgesteld op basis van volgende criteria:alle lokale wegen type1 en 2 ;alle busroutes van de lijn,toegangswegen tot openbare parkings en wegen die belangrijk zijn voor de bereikbaarheid van de scholen .Tengevolge van deze criteria zijn de Kruishuisstraat , Patriottenstraat niet weerhouden in het strooiplan aangezien het geen wegen zijn van het type 1 of 2,er ook geen verkeer is van lijnbussen en er zich geen scholen bevinden. Zo zie je dat er overal problemen zijn ivm de toekomstige sneeuwproblematiek in Turnhout en niet alleen op één plaats in Turnhout.Je ziet dus dat de oppositie ook haar werk doet en niet alleen achter de schermen.Met vriendelijke groeten.Sonja WarpyVlaams Belang gemeenteraadslid Turnhout

  Like

 10. Raf Coene zegt:

  De pot verwijt de ketel?Dré, eerst noem je me een groene gifkikker en dan schrijf je dat ik “extreem-rechtse technieken” gebruik? Sorry, maar wie slaat er hier wie onder de gordel? Ik hoef dit allemaal niet te nemen, voor mij mag de moderator hier tussenkomen voor het helemaal uit de hand loopt.

  Like

 11. erik leroye zegt:

  StrooiplanDré, de notulen: [url]http://www.turnhout.be/doc_dwl.php?id=9146[/url].Als dat de reden was om het strooibeleid een ordinaire besparingsmaatregel te noemen, had je dat ook in je eerste post kunnen melden. Redenen komen immers niet met een goede wind aanwaaien en al zeker niet a posteriori.Ik had dan trouwens eenzelfde commentaar gegeven. In de notulen staat dat er twee punten samen besproken werden:[quote]017. Goedkeuring te hechten aan de lijst van toelagen en toelagereglementen voor het dienstjaar 2010 + 018. Goedkeuring te hechten aan het budget 2010 bestaande uit de beleidsnot 2010, de financiële nota 2010 en het meerjaarig financieel beleidsplan 2010-2013[/quote]Dat gaat dus over meer dan het strooiplan. Het enige wat er in deze context vermeld wordt is een vraag van de oppositie over dalende budgetten voor de aankoop van zout en een antwoord van een schepen waarin vermeld wordt hoeveel zout er aangekocht kan worden, dat Turnhout één van de weinige gemeenten is die een eigen voorraad heeft en een te bevestigen vermoeden van de schepen dat er met pekel gestrooid wordt, waardoor het zout verdund kan worden.Voor de rest wordt er in punten 17-18 gediscussieerd over o.a. personeelskosten, fietsersbruggen, prestigeprojecten …Er wordt met geen woord gerept over een strooiplan. Je kan er uit afleiden dat er voor minder geld zout wordt aangekocht. Als je dus in 2011 wil zeggen dat er anderhalf jaar eerder beslist werd minder geld uit te geven aan zout, kan je dat een besparingsmaatregel noemen.De keuze jouw straat niet op te nemen in het strooiplan is dus misschien gewoon het gevolg van een werkwijze waarbij de beschikbare middelen optimaal ingezet worden. Als belastingbetaler vind ik het goed dat deze beperkte middelen efficiënt gebruikt worden en dat de praktische uitwerking bovendien gecommuniceerd wordt.Je hoeft het ook niet te hebben over [i]ordinaire[/i] besparingsmaatregelen. Dat woord heeft een erg negatieve bijklank. Als je deze term dan gebruikt om een misschien erg doordachte praktische inzet van beschikbare middelen te bekritiseren, vind ik persoonlijk dat dat erg gaat lijken op populistische stemmingmakerij. Een tekst onvolledig bespreken en dan afdoen als bullshit (jouw woorden) is ook weinig genuanceerd.De reden voor het lagere budget voor zout wordt trouwens nergens vermeld. Misschien is de stad zich bewust van de negatieve impact op het milieu. Ik weet het niet, en ik durf dat schrijven. Ook een suggestie.

  Like

 12. Turnhouter zegt:

  RE: WinterbandenDré, sorry, maar je gaat in enkele reacties echt wel te ver nu.Wat je argument in verband met punt 17 betreft, dat staat er inderdaad, maar waar staat ergens dat het strooizout onder die besparingen valt?Het daar zo maar bij zetten, zonder je verder te informeren, lijkt me toch echt wel, min of meer, populistisch.trouwens, het lijkt me dat je gewoon alles doet om het huidige stadsbestuur overal de schuld van te geven.De verkiezingen aan het voorbereiden?

  Like

 13. PopulismeEr is niks met populisme. Door dit te stellen bevind ik mij op dezelfde lijn (ik schrijf bewust niet ‘op dezelfde hoogte’, want dan zou het hier wellicht weer reacties uitlokken)als David Van Reybrouck. U weet wel, de zo bejubelde medeorgansator van de nog meer bejubelde G1000 burgertop. Met zijn ‘pleidooi voor populisme’ behaalde de man zelfs een onderscheiding. Zo en nu kunnen jullie weer beginnen reageren over het ‘verschil tussen goed en slecht populisme’. En aan Eric wil ik ook nog even zeggen : met mijn blog ‘winterbanden’ had ik niet de bedoeling om het strooiplan te bejubelen. Dat werd al via de Stadskrant gedaan. Anders had ik mijn blog wel ‘hoera, hoera, we hebben een strooiplan’ genoemd. En nee Ludo, in tegenstelling tot wat jij of anderen denken: het is niet omdat ik een blog schrijf dat ik een politieker zou zijn. Maar omdat politiek vooral gaat ‘over hoe we de samenleving organiseren’ schrijf ik -uiteraard- wel over ‘politiek’ (ook géén vies woord trouwens) Dat het sommigen blijkbaar erg ‘steekt’ dat mijn blog veel gelezen wordt laat ik voor hun rekening. Wat mij bereft wil dat zeggen dat wat ik schrijf wellicht vele mensen raakt. En dat vele mensen zich wel kunnen vinden in de eenvoudige maar directe schrijftaal die ik hanteer.Tot spijt van wie het benijd. Mij deze vorm van populisme verwijten beschouw ik zelfs als een ‘eer’!En bovendien, Ludo, als ik kandidaat zou zijn/worden bij de verkiezingen, zou ik, principieel,mijn blogs niet meer plaatsen op GVT. Ik zou daardoor hun ‘politieke onafhankelijkheid’ bezwaren en bovendien kan ik me niet inbeelden dat de readctie dit zou aanvaarden. Maar wees gerust, ALS ik op een lijst ZOU komen, zal ik het alvast ook aan de redactie van GVT laten weten. Zij zullen dan beslissen of dat voor hen voldoende nieuwswaarde heeft…

  Like

 14. Turnhouter zegt:

  RE: Winterbandenok, Dré, point taken, maar je gaat voorbij, aan mijn vraag, waar in dat punt 17, staat dat het strooizout en het, op bepaalde plaatsen niet strooien, met die besparingen te maken heeft en niet met het milieu.Daar geef je, (makkelijkheidshalve?), geen antwoord op.Wat je schrijfstijl betreft, die is inderdaad makkelijk hanteerbaar en daarom wss, weet ik niet ik kom niet op je blog, enkel hier, vaak gelezen, maar daarom is wat je schrijft nog niet zaligmakend of steeds de echte waarheid.

  Like

 15. erik leroye zegt:

  populisme@ Dré,Je hoeft het helemaal niet eens te zijn met het strooiplan. Je hebt het recht op een mening en mag die gerust ventileren.Ik hoef gelukkig geen discussie te voeren over de definitie van [i]populisme[/i]. Ik ken daar ook niet zo veel van. Als ik je met mijn stellingen ongepast behandeld heb, wil ik me daar voor verontschuldigen. Ik probeerde een gefundeerd idee over te brengen. Mission not accomplished.Maar ik vind het nog steeds ongepast dat jij je het recht toe-eigent zaken af te doen als [i]ordinaire[/i] besparingen en [i]bullshit[/i] zonder ze volledig toe te lichten, laat staan een deftig alternatief voor te stellen.Ik vind dat een teken van weinig respect voor mensen die ergens misschien wel veel werk in gestoken hebben en erg veel kennis over hebben.En ik betreur het dat je er niet in slaagt dat in te zien.Doe me een plezier en antwoord niet met een discussie over de definitie van een woord uit mijn tekst. Antwoord ten gronde en gefundeerd. En houd dan alsjeblief die stijl aan in je volgende blogs. Nog een suggestie.

  Like

 16. Turnhouter zegt:

  RE: WinterbandenTrouwens Dré, mijn dochter woont in Merksplas en in hun straat werd, vorige winter, ook niet gestrooid, ook niet toen ze daar nog wel genoeg zout hadden. Mijn kleindochtertjes en, al de andere kinderen in die wijk, hebben toen fantastisch kunnen spelen in de sneeuw.

  Like

 17. De man en de balIk heb het gevoel dat heel wat reacties maar zijdelings met het onderwerp, maar vooral me de schrijver te maken hebben. Wellicht een kwestie van perceptie. Wat mijn schrijfstijl betreft : daarover vertelde ik al iets in een eerdere reactie, namelijk ‘eenvoudig en direct’zoals ik het ook wens te behouden. En om toch ook nog iets ‘on topic’ te zeggen en vooral ten behoeve van Eric : stel je voor dat in de stadskrant zou te lezen staan[i]Resultaat : zo besparen we op uw belastinggeld èn op het milieu en dat alles met meer sneeuwpret voor de kinderen tot gevolg.[/i] Dat zou ‘het strooiplan-verhaal én de motivatie waarom dit er zo gekomen is alvast [i]vollediger; eerlijker èn objectiever[/i] hebben gemaakt. Of nog : [i]minder eenzijdig[/i]. Dan had mijn blog ‘wnterbanden’ misschien zelfs nooit geschreven geweest of, wie weet, in een andere context.(Ondertussen werd ‘winterbanden’ al 390 keer gelezen.)

  Like

 18. Begrijpen@Eric : Je wil het maar niet begrijpen : ik ga mijn schrijfstijl niet aanpassen omdat jij je daaraan stoort. ’t is eenvoudig hoor : sla de volgende keer mijn blog gewoon over. Voor zover ik weet is dat geen verplichte lectuur en heeft tot op vandaag, na ruim 2 jaar bloggen, niemand anders zich ooit beklaagd over die schrijfstijl.Integendeel krijg ik nogal wat ‘complimenten’ van lezers, die met dat persoonlijk komen zeggen.

  Like

 19. erik leroye zegt:

  niet kunnen begrijpenDré,Mijn reacties gaan in ieder geval niet over de schrijver, en dat is geen kwestie van perceptie, dat kan je gewoon lezen. Ik ken je overigens niet. Ik las gewoon je blog, en voor zover ik weet staat het me vrij daarop te reageren.En ook al weet ik niet alles, ik had al wel lang begrepen dat ik je schrijfstijl niet ging veranderen. Al vind ik hem in deze tekst bedenkelijk. Als voor jou een eenvoudige en directe schrijfstijl gelijk staat met het gebruik van woorden als “bullshit”, dan zegt dat enkel iets over jou. Voor andere mensen komt dat misschien over als ongepast en grofgebekt. Wat ik echter niet kan begrijpen is dat jij vindt dat je een tekst in de stadskrant zonder meer mag bestempelen als bullshit en het strooiplan evenzo als een ordinaire besparingsregel. Ik denk dat de tekst in de stadskrant bedoeld is om de burgers uit te leggen waar en waarom er zo gestrooid wordt. Misschien zijn de redenen in de stadskrant aangehaald wel de enige en echte redenen om het strooiplan te wijzigen. Jij vermoedt dat er andere redenen zijn (besparingen), maar ik zie geen enkele bevestiging van die vermoedens. En dan begrijp ik dus iets niet: dat jij je het recht toe-eigent iets bullshit te noemen zonder dat te beargumenteren. Dat was ook de eerste reden van mijn reactie, en ik denk dat je daar nog altijd niet op hebt geantwoord.Ik doe een laatste poging, in de hoop dat je de moeite neemt mijn drie vragen deze keer te beantwoorden: 1. Welk deel van het artikel uit de stadskrant is bullshit?2. Waar haal je het dat de wijziging van het strooiplan een ordinaire besparingsmaatregel is?3. Waarom schrijf je dat dan allemaal in een blog zonder redenen (want die vind ik niet, al zeker niet in je oorspronkelijke blog)?Ik verzin niets, want dit staat in je blog:[quote]Bullshit : het gaat hier over een ordinaire besparingsmaatregel.[/quote]Ik zou het leuk vinden moest je op die drie vragen (1, 2 & 3) gewoon direct en eenvoudig antwoorden. Misschien kan ik het dan wel begrijpen.PS: Mijn naam eindig op een “k”

  Like

 20. Turnhouter zegt:

  RE: WinterbandenMijn reacties, hebben niets met de schrijver zelf te maken. Ik ken u niet eens persoonlijk, Dré.Maar, ik begrijp dat, de straat waar ik woon, geen prioriteit is om gestrooid te worden als het sneeuwt, kan me goed voelen als er hier sneeuw op straat ligt en, tevreden zijn omdat we hier dan al die smurrie niet binnen krijgen. Ziet ge Dré, puur persoonlijk gevoel dus.Waar ik het moeilijk mee heb, is dat ge dat strooiplan bullshit noemt en een ordinaire besparingsmaatregel.Toon me dat zwart op wit, wijs me aan waar dat, in dat punt 17 dat ge aan haalde staat. Dat doet ge niet, maar het zal wel weer aan mij liggen zeker? Ik zal weer moeite hebben met begrijpend lezen?Trouwens Dré, in de straat waar mijn dochter woont, in één van onze buurgemeentes, is nog nooit gestrooid in de winter, Mijn dochter woont daar nu een jaar of zes. Heb daar nog nooit iemand horen klagen, ze vinden dat daar goed zo.

  Like

 21. Turnhouter zegt:

  RE: WinterbandenLinda, ik drink al meer dan dertig jaar geen alcohol meer, mag een koffie, of een water ook? 🙂

  Like

 22. erik leroye zegt:

  QED?Zeer spijtig hoor Dré, volgens mij bewijs je hiermee dat jij je het recht toe-eigent commentaren te geven zonder ze te verantwoorden. En dat gaat volgens mij alle fatsoen voorbij. Niemand heeft immers de waarheid in pacht. Ik stelde mijn vragen nochtens duidelijk en ondubbelzinnig, zelfs met de reden erbij: ik begreep je niet.Geloof vooral steeds in je gelijk. Aanvaard niet dat mensen vragen stellen over de inhoud van je blogs. Jij bent immers de enige die (zelfs niet onderbouwde) kritiek mag geven. Kritiek ten opzichte van jou is immers de moeite niet eens om te beantwoorden.Maar dan lijkt het mij beter dat de Gazet van Turnhout jouw blogs niet meer rangschikt onder opinies, maar onder orakeluitspraken. Die kunnen immers ook niet tegengesproken worden.

  Like

 23. Turnhouter zegt:

  RE: WinterbandenValt me tegen Dré, dat je op een eenvoudige vraag, niet eens wenst te antwoorden. Dan zal ik mijn conclusies zelf trekken en, hopen dat GVT, voor je blogs een nieuwe categorie maakt. Namelijk “For Dré only” en, er uitdrukkelijk bij schrijft, dat het niet toegestaan is om er kritisch op te reageren. Hiermee rond ik het nu ook af. Als het toegestaan is tenminste.

  Like

 24. walter zegt:

  RE: Winterbandenja dré jongen zo heeft iedere turnhoutenaar zijn problemen,winterbanden voor u en voor mij 2 nieuwe fietsen.tussen vrijdag 18 en zaterdag 19 november zijn onze 2 fietsen gestolen aan het station in de statiestraat in turnhout,deze lagen opslot met een wielslot+waren ze aan mekaar gemaakt met een zwaar slot.een damesfiets merk novy volendam elite nexus 4 kleur blauw,grijs,3 versnellingen en 2 zwarte fietszakken.de herenfiets is van het merk gazelle punta kleur grijs en zwart 3 versnellingen,schijfremmen,speciale kenmerken,remkabels zijn roestig en het voorste spatbord is hersteld met een aluminiumplaatje en witte all fix.en zwarte fietstassen.heb je iets opgemerkt aan het station ofmoest je deze fietsen ergens opmerken gelieve een seintje te laten.alvast bedankt.

  Like

 25. Iedereen welkom@Geert : in ‘mijn kraam’ is iedereen welkom. Dat is nooit anders geweest. Maar ’t zal van uwe kant wellicht een ‘verkeerde perceptie’ zijn

  Like

Reacties zijn gesloten.