Opinie

Gemiste kansen

Na een gemiste ‘verzoening’ met drie jonge raadsleden van CD&V, mist deze partij nu weer een kans om ‘iets’ (zinnigs) te zeggen over het zwembad. Daardoor lijkt CD&V meer dan ooit de partij van de gemiste kansen te worden in Turnhout

Het stond al enige tijd in de sterren geschreven : de verkiezingen van oktober 2012 draaien in Turnhout om mobiliteit/parkeren en…het zwembad.

Niet toevallig twee dossiers die vooral CD&V in deze meerderheid zwaar hypothekeren. Zo zwaar zelfs dat begin dit jaar de CD&V-SP.a coalitie uit mekaar barstte. Niet over het zwembad, wel over het mobiliteitsplan. Was het louter dissidentie wat de CD&V parten speelde? Had het te maken met het eigengereide optreden van de uitvoerende mandatarissen? Ik heb in het verleden wel eens gezegd dat er bij CD&V nogal wat mandatarissen zijn, die Dimitri Gevers graag ‘op zijn bek’ zouden zien gaan rond ‘zijn’ parkeerbeleid. Op dat vlak hebben zij zich misrekend en zal het vooral de CD&V zijn, die de parkeerbonen zal ‘fretten’. Niet in het minst omdat zij terzake maandenlang vechtend over de straat hebben gerold. Ondertussen trok Dimitri Gevers zich met zijn goed betaald schepenambt, terug in de coulissen en gaf zijn bevoegdheden inzake mobiliteit uit handen.

En dan het zwembad. Dit kost ons belastingbetalers, elke dag handenvol geld. Niet omdat het zo intens wordt gebruikt. Nee, omdat het al zo lang dicht is en daardoor geen enkele euro aan inkomsten kan genereren. Dat er ondertussen al enkele tientallen specialisten en ploegen van werkers hun opwachting maakten, doet de rekening nog meer oplopen. Op gazetvanturnhout verscheen recent een bijdrage van Mon Römer. De man die in een recent verleden, in Turnhout belangrijke verantwoordelijkheden uitvoerde aan de stad. In dat artikel maakt Mon zijn beklag over de wijze waarop ‘de oppositie’ zijn gal spuwt over het zwembad-débacle. Zij mikken daarbij ‘op de buik’ van de kiezers en niet op hun verstand, aldus nog Mon Römer. Nou nou, ik denk dat Mon het gezonde verstand van de Turnhoutenaar zwaar onderschat. De ‘zwaarste’ fout die CD&V in dit dossier nog steeds maakt is het ontbreken van eerlijke en correcte informatie. Alvast de CD&V zelf zal zich niet bezondigen aan (mis)communicatie over de grote miskleun die ‘stedelijk zwembad’ noemt. In hun recente huis-aan-huis-folder, onder de noemer ‘Turnhout stad met toekomst‘ zwijgen ze als vermoord over het zwembad. Er zijn nochtans in hun bladdeke best wel  aanleidingen om er wel iets over te zeggen.Waar ze het hebben over cultuur en vrije tijd bvb. Of in het hoofdstuk van stadsvernieuwingsprojecten. Daarbij een opsomming van een aantal projecten, maar geen woord over het zwembad. Dat zullen zij dan catalogeren onder -zoals ze het noemen-‘te veel om op te noemen’. Eigenlijk bedoelen ze wellicht : te gevaarlijk om te vernoemen. Ik herhaal wat ik al eerder stelde : het grote en voortdurende gebrek aan eerlijke en correcte communicatie over dit zwembad maakt het ganse dossier op alle vlakken ‘enorm verdacht’

En zo lijkt de CD&V steeds meer de partij van de gemiste kansen. Benieuwd wat de kiezer hiervan zal denken, volgend jaar in het stemhokje.

 

Standaard

4 gedachtes over “Gemiste kansen

Reacties zijn gesloten.