Opinie

Turno(niet)va?

Met het ontvouwen van de plannen voor een nieuwe stationsomgeving, pakt deze coalitie uit met een nieuw en megalomaan project. Het oogt mooi en indrukwekkend. Maar met de grote besparingsdrift die er heerst op alle bovenlokale niveau’s, is het meer dan ooit de vraag : ‘wie KAN dit betalen’ ?

En in Turnhout zelf groeit ‘het gat in de kas’ ook gestaag, zeker met het débacle van Dexia, waardoor ook de vele Turnhoutse aandelen in de gemeentelijke holding, niets meer waard zijn.  Maar het doet al eens deugd te kunnen vaststellen dat er over meer dan parkeren ‘geklapt’ wordt in Turnhout. En het zwembad is nu ook niet direct een dossier waarmee je in de campagne kan uitpakken. Toch niet op een positieve wijze.

Enkele maanden geleden vroeg ik mij ook hardop af, ‘hoe het nog met Turnova zou zijn’. Korte tijd later verschenen er persberichten dat één en ander vertraging opliep, omwille van een studie MER (milieu-effectenrapport)  wat pas einde van de zomer zou worden afgerond.

En dan werd het opnieuw stil. Ondertussen is er op de ganse site niks gebeurd. De aanleg van wat asfalt ten behoeve van de kermis niet meegerekend. Op de Turnova-website dateert het laatste nieuws van 3 mei 2011. Dat had dan nog niks te maken met Turnova zelf maar wel over de heraanleg van de Markt.

In april 2010, ruim 1,5 jaar geleden dus, werd met veel tromgeroffel het eerste ‘Turnova-magazine’ aangekondigd en ook wat dit betreft is het daarbij gebleven. Bij één eerste magazine dus. De geruchten dat een belangrijke geldschieter zich heeft teruggetrokken zijn ondertussen niet verdwenen maar wel hardnekkiger geworden.  Ik hoop dat het niet waar is, maar het lijkt er sterk op dat Turnova , geen echte prioriteit meer is voor projectontwikkelaar Heeren. Hij komt de laatste tijd meer in het nieuws met zijn ‘eigen-camera’ vraag, dan met Turnova. Enkel de oppositie tegen een torenhoge Turnovatoren was nog wat relevant nieuws over dit megaproject.

Volgens mij is de stand van zaken de volgende :

T zal nog lang duren want er lijkt  geen

Urgentie meer te zijn.

Realisatie in 2014

Nee, daar geloof ik niet meer in want meer en meer lijkt het op een

Over het paard getild project

Verdorie toch,

Alles zit blijkbaar tegen voor CD&V

Ondertussen mag de OCMW-voorzitter zich verheugen in het succes van het seniorenmagazine ‘Binkenpost’ (ik nam alvast een gratis abonnement) en in een nieuw rusthuis wat steeds meer vorm krijgt. Indien men nog op zoek is naar een lijsttrekker bij CD&V, hier mijn tip : ‘Luc for President’!

 

Standaard