Opinie

Lopen-de zaken in Turnhout ?

Zolang er geen nieuwe meerderheid is, kan je het schepencollege beschouwen als ‘van lopende zaken’.
Vraag daarbij  : lopen de zaken dan ook in Turnhout ?
Lees en oordeel zelf.
 
 • Opening Mc Donalds op 1 april : goed voor een 50-tal (deeltijdse) jobs. Goed voor de tewerkstelling in Turnhout en omgeving.
 • Noot : De fanchisenemer van deze hamburgertent heeft een aanvraag gedaan voor het toekennen van I.B.O.’s (individuele beroepsopleiding) Er zal moeten op worden toegezien dat het opleidingsprogramma -zoals afgesproken met VDAB- ook ècht word opgevolgd.
 
 • De aanleg van de uitbreiding industriezone Veedijk is volop aan de gang. Eindelijk is er zicht op ‘bijkomende ruimte om te ondernemen’ in Turnhout.  Ook al goed voor de tewerkstelling.
 • Noot : elk werk bengt hinder mee. Zo zal de Stwg Op Tielen gedurende een jaar worden afgesloten. Omwille van andere ‘lopende werken’ zal veel van dit verkeer wellicht terecht komen op de Steenweg Op Gierle. Deze is nu al oververzadigd wegens de afsluiting van de verbinding Gierle/Beerse
 
 • Ook de werken, voor een nieuwe Markt lopen op schema. Ik vind het ook een tof initiatief dat zowel de Gazet Van Antwerpen als Het Nieuwsblad deze werken op de voet (of vanuit de lucht) volgen in een fotoalbum.Noot : het blijft een spijtige zaak dat de Markt al ruim een jaar voor de eigenlijke start v/d werken ‘in onbruik’ werd gesteld. En dat daarbij de wekelijkse markt uit het centrum werd weggehaald
 
 • Vanuit zijn ‘kersverse’ bevoegdheid rond mobiliteit heeft onze Burgemeester beslist tot de oprichting van een mobiliteitsforum (verkeersplatform ?) wat ook een goede zaak is.
 • Noot :misschien een gelegenheid voor bestaande actiegroepen zoals TOM en MOT om samen met andere(n) te zoeken naar een gemeenschappelijk draagvlak. De laatste tijd heb ik de indruk dat er niet genoeg gekeken wordt vanuit en/of naar een gemeenschappelijke bril. Een verkersplatform kan leiden tot een echte en breed gedragen visie, waarbij alle (belangen)groepen inspraak krijgen en waarbij alle belangen op een correcte wijze worden ‘afgewogen’
 
 • En het Stedelijk zwembad is de voorbije weken meer open dan dicht geweest.
 • Noot : wanneer zal de Turnhoutse belastingebetaler een exact beeld krijgen van de reeds gemaakte kosten en verliezen ?

 

 • De nieuwbouw van het OCMW-rusthuis schiet goed op. Een verstandige investering die inspeelt op ‘toenemende vergrijzing’ in Turnhout.
 • Noot : het is opvallend dat ondanks alle stormen die de huidige coalitie reeds kende, de goede werking van het OCMW-bestuur, onaangetast blijft. Dat is voor een groot stuk de verdienste van de voorzitter, Luc Op De Beeck
 
Zoals ik bij aanhef van deze blog schreef ; lopen de zaken in Turnhout ? Lees en oordeel zelf.
Voor mij is dit een poging om de neuzen opnieuw in dezelfde en goede richting te krijgen. Waarbij het zeer belangrijk is om de nodige lering te halen uit het (recente) verleden. Als dat het geval kan zijn ben ik er gerust is dat ‘de zaken zullen blijven lopen’ in Turnhout. Voor en in het belang van IEDEREEN !!
 
Standaard

4 gedachtes over “Lopen-de zaken in Turnhout ?

 1. Het is niet Murphy hoor !Dan doe je eens een poging om je positief uit te laten over het stedelijk zwembad. Nog géén 12 uur later blijkt er alweer een zware electriciteitspanne. Het is volgens mij niet Murphy die in het zwembad woont. Maar wel een ‘legertje van gebrevetteerde onkundigen die plannen maken, foute inplantingsplaats zoeken, opdracht hebben gegeven tot het bouwen enz. …’ Nog moeilijker te verdrijven dan Murphy vrees ik.

  Like

 2. Turnhouter zegt:

  RE: Lopen-de zaken in Turnhout ?lees net in de krant dat het terug dicht blijft. Heropening in 2012 lijkt het meest optimistisch.

  Like

 3. RE: Lopen-de zaken in Turnhout ?@ Ludo : Vandaag lees ik in de krant dat nu ook de planning v/d heraanleg Grote Markt in het gedrang komt. Omwille van ‘nieuwe kabels’ zou men opnieuw moeten graven waar dat pas geleden al gebeurde. Ik denk dat ik best kan stoppen met positief te zijn over die ‘lopende zaken’

  Like

 4. Turnhouter zegt:

  RE: Lopen-de zaken in Turnhout ?blijkbaar wel, Dré. Volgens mij roept gij, kwade krachten op, die het op die van ’t stad gemunt hebben.

  Like

Reacties zijn gesloten.