Geen categorie

Akkoord : ‘T is wel gelukt !

Foto Belga

Jan Jambon (NVA) en zijn ploeg hebben met het stikstofakkoord ook het journaille een flinke hak gezet. Zowat unisono klonk het deze ochtend nog in de pers, dat een-Vlaams- stikstofakkoord vandaag zowat onmogelijk zou zijn.

Want diezelfde pennenridders waren bijna lyrisch euforisch over het asielakkoord van  de federale Vivaldi-regering.

Maar wat dat laatste betreft (asiel) zijn de mosselen nog niet aan wal hoor !

Immers, met dit akkoord geef je aan alle kandidaat vluchtelingen de boodschap : kom naar België want wij zorgen hoe dan ook voor opvang. En als het bed, samen met bad en brood niet tijdig klaar is, vindt je wel één of meerdere ngo’s bereid om uw zaak te bepleiten bij een rechter. Deze zorgt dan wel voor een dwangsom.

De 1.000 opvangplaatsen die Vivalidi denkt bij te creëren, door het verstrakken van het verblijfsrecht in de opvang, waarbij dat recht voortaan zal beperkt worden voor asielzoekers wier procedure lopende is. Verder zal wie asiel krijgt of asiel wordt geweigerd,  binnen de dertig dagen het centrum moeten verlaten. 

Welnu, deze 1.000 plaatsen zullen binnen de kortste tijd -lees enkele dagen- worden ingevuld door de aanvragen die nu nog in de pijplijn zitten en asielzoekers die zich -tot 200 per dag- in ons land aandienen. Nog maar op 1 maart ll, schreef De Standaard in een artikel over de tentenkampen het volgende : Nog zo’n 3.000 mensen die daar recht op hebben, wachten op een opvangplaats

En wat een strenger terugkeerbeleid betreft…Meester Kati ging in een radio-interview al onmiddellijk op haar mensenrechten(ver)strepen staan, door te stellen dat je nu een afgewezen Afghaan niet zomaar kan terugsturen naar zijn land. Zo geeft zij al meteen de marsrichting aan die haar liga en vele andere ngo’s zullen volgen.

In datzelfde artikel van 1/3 ll, tekende De Standaard het volgende op uit de mond van Moudasir :  Ik slaap hier (in het tentenkamp dus) sinds een week’, zegt Moudasir (23). Hij kwam acht jaar geleden uit Afghanistan. Moudasir spreekt vloeiend Nederlands, maar verblijft hier illegaal.

En maak je géén illusies, er lopen in ons land vele honderden, misschien zelfs enkele duizenden (afgewezen) asielzoekers uit Afghanistan rond. Voor de liga zijn dat dus allemaal mensen die Nu niet meer kunnen worden teruggestuurd…

Waar senior writer Bart –beuzelaar– Brinckman (wokejournalist) donderdag 9/3, in De Standaard helemaal uit de bocht gaat is in het etaleren en uitschreeuwen van zijn haat tegenover NVA en haar minister Zuhal Demir.

Wat kan je anders besluiten dan haat uit deze woorden : De staatssecretaris voor Asiel en Migratie etaleerde haar technische kennis in een evenwichtig pakket. Haar zakelijke communicatie creëerde rust, een contrast met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

Nochtans heeft  Demir, helemaal géén enkele bevoegdheid  inzake asiel en is er dus in de verste verte geen reden om haar in deze context en oh zo denigrerend  te vermelden…beuzelaar Bart Brinckman !

Standaard

Een gedachte over “Akkoord : ‘T is wel gelukt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s