
Nog ruim 15 maanden zullen er verlopen tussen nu en de parlementsverkiezingen van mei 2024.
Maar uit de vele nieuwjaarsrecepties werd duidelijk dat zowat alle politieke partijen de verkiezingscampagne hebben ingezet.
Als laatste in de rij kwam Koning Filip in zijn toespraak tot de gestelde lichamen, de ministers Verlinden en Van Quickenborne een hart onder de riem steken inzake de aanpak van de drugsproblematiek.
Of burgemeester Bart De Wever hiermee in Antwerpen ook echt zal geholpen zijn, valt te betwijfelen.
Maar kijk, zelfs de corrupte PS’ers kregen een veeg uit de pan in zijn toespraak, of is dat louter wishful thinking van mijn kant ?! https://www.hln.be/binnenland/koning-filip-uit-bezorgdheid-om-toenemende-corruptie-en-drugscriminaliteit~a5b61d5a/
Energiekost drukken
Groen wil 300 euro per maand extra voor wie net buiten sociaal tarief valt. Los van het gegeven dat dit moet worden betaald uit een belastinghervorming die nog zeer ver van kant is…maar wat is dan NET buiten het tarief vallen ?
Is dat 1 euro boven de inkomstengrens, 10 euro, 100 euro of wat zal het zijn ?!
Onderwijs
Inzake onderwijs vervangt Conner Rousseau het ene -door hem zo genoemde- debiele voorstel inzake sancties wanneer het Nederlands als thuistaal onvoldoende wordt gestimuleerd, door een eigen al even debiel voorstel Eigenlijk zelfs twee voorstellen, zoals de leerplicht verlagen naar 16 jaar.
Sta mij toe om een, naar mijn mening helemaal géén debiel voorstel te doen inzake onderwijs.
De Vlaamse begroting onderwijs 2023 voorziet een budget van meer dan 17 miljard euro, of ruim 2.500 euro per Vlaming. De keuzevrijheid van onderwijs is en blijft belangrijk.
Maar waarom tegenover die grote vrijheid dan ook geen jobverplichting plaatsen ? Iemand die via het hoger of universitair onderwijs een diploma behaalde in bvb de zorg de verplichting opleggen om ook een aantal jaren in die sector te gaan werken. Het zou alvast tegemoet komen aan de vele openstaande vacatures.
Justitie tijd èn geld
Meteen wil ik ook inzake justitie een voorstel doen. Ik erger mij al jaren aan het uitspreken van een vonnis bij verstek.
Een verstekvonnis is een vonnis van de rechter dat wordt gewezen als de gedaagde partij niet in de procedure is verschenen. De gedaagde partij heeft in dat geval dus geen verweer gevoerd. Dat heeft als gevolg dat de rechter – in de regel – hetgeen door de eisende partij is geëist, in zijn geheel zal toewijzen
Maar tegen een verstekvonnis is dan weer wel beroep mogelijk.
Mijn voorstel : schaf het beroep tegen een verstekvonnis af, als blijkt dat de gedaagde(n) volledig reglementair en correct werden opgeroepen ter zitting.
Dat zou tijd èn geld besparen op justitie ! Twee belangrijke pijlers waarbij het momenteel mank loopt inzake de rechtsgang !
Weer een goed artikel.
LikeLike
dank 🙂
LikeLike