Geen categorie

Winter…Kerst…pret ?!

Opening Wintersalon 2019 | UiT in Turnhout

De meeste van mijn volgers weten ondertussen wel dat ik zowat een echte Christmaholic ben. Als de herfst in aantocht is begin ik al wat plannen te maken over te bezoeken Kerstmarkten in binnen- en buitenland…

Maar de vraag is of covid 19 ook roet in de kerststol zal strooien. Of en waar er Kerstmarkten, wintersalons of andere gelijkaardige winterpret te beleven valt, is een vraag die mij nu al bekommerd.

Zoekend op internet kwam ik al wel wat informatie tegen. Informatie gedateerd op 21 juli ll. https://www.christmaholic.nl/2020/07/21/kerstshows-kerstmarkten-corona/

Turnhout

In onze eigen stad, Turnhout, werd enkele jaren geleden de formule van de Kerstmarkt herwerkt in een wintersalon. Met een stijgende belangstelling wat zeker ook te danken was aan de prachtige wintertuin die VIBO De Ring twee jaar na mekaar kwam aanleggen.

Vorig jaar wisten we al in april dat deze wintertuin ook deel zou uitmaken van Winter in Turnhout 2019.

Sinds maart echter was er omwille van de corona maatregelen wellicht géén tijd om aan een nieuwe editie van Winter in Turnhout – 2020- te denken laat staan voor te bereiden.

Ik vrees er dan ook voor dat er dit jaar terzake niets of weinig te verwachten valt…Ik zal er best mijn boontjes maar niet op in de week leggen. Alweer dwingt covid 19 mij ook ‘deze tand maar weer uit te trekken’

Standaard