Geen categorie

Carl’s vergissing

 

West-Vlaams Gouverneur, Carl Decaluwé (cd&v) wil, samen met andere beleidsmensen zoals Burgemeester Landuyt (sp.a) van Brugge, absoluut vermijden dat er aan de Belgische kust een tweede ‘Calais’ ontstaat.
Met extra inzet van  politiemensen wil men door het controleren en oppakken van illegalen, een nieuw tentenkamp, vermijden. Geef die illegale vluchtelingen geen eten meer! Daartoe riep Decaluwé,  buurtbewoners en vrijwilligers op. Dat deze oproep zwaar op de korrel werd genomen was te verwachten.

Van de viroloog tot de socioloog, iedereen dacht en zei er wel het zijne van. Alhoewel hij op sociale fora ook heel wat steun kreeg voor die oproep. Zij het dan soms zwaar racistische steun.

Voor alle duidelijkheid, noch Decaluwé, noch de federale overheid willen deze mensen hun rechten ontzeggen. Integendeel zelfs, roepen ze hen op om bij ons (België) een asielaanvraag te doen. Als ze dat zouden doen is uiteraard ook voor hen onmiddellijke opvang, bed-bad-brood-gezondheidszorg, voorzien.

Maar net daar wringt het schoentje. Zij willen absoluut langs deze kant van de Noordzee géén asielaanvraag doen. Nee, ze willen koste wat het kost in Groot-Britannië geraken.

Waarin of waarom heeft Decaluwé zich dan vergist ? Naar mijn mening had hij zijn pijlen niet mogen richten op die individuele en goedmenende vrijwilligers ! In zijn plaats zou ik een oproep hebben gedaan naar de (extreem) linkse organisaties die zowel Calais als bij ons enkele maanden geleden het tentendorp in het Maximilliaanpark in stand (willen) houden. Een partij als pvda en/of diverse van hun satelietorganisaties zijn in deze nooit ver weg.

Daarbij maken ze maar al te graag gebruik, of is het misbruik, van vrijwilligers die zich vanuit louter menselijke bekommernissen inzetten voor deze illegalen. Weinigen onder hen zijn het zich wellicht bewust dat ze daarbij om partij-politieke doeleinden worden gebruikt.

Door partijen/organisaties die absoluut willen dat onze en andere overheden, elke asielzoeker, ongeacht zijn motief, blijvend opnemen èn dus iedereen ook erkennen. Het zijn ook die organisaties die regelmatig de straat opkomen om voor de door hen ‘sans-papiers’ genoemden, een geldige verblijfsvergunning te eisen. Koste wat het kost dus !

Maar politici durven het niet aan, om ook in deze vluchtelingenkwestie, man en paard te noemen. Ook Decaluwé’s voorzitter, Wouter Beke legt de link niet waar deze zou moeten gelegd worden.

Door de opstelling van (extreem) links in deze kwestie, spreiden zij -onbedoeld mag ik hopen-eigenlijk het bedje voor de mensensmokkelaars!

Standaard