Geen categorie

Donder in Keulen

Sinds nieuwjaarsnacht krijgt het gezegde “het in Keulen horen donderen” toch minstens een licht pedante betekenis.

Walgelijk en misdadig gedrag wat zich uitte in het bepotelen -zelfs verkrachten- èn beroven van talrijke (jonge) vrouwen.
Over wat er tot nog toe bekend is geworden over deze massale sexuele misdragingen heb ik, hoe kan het ook anders, toch wel een eigen-zinnige mening.
U kent ongetwijfeld het (kinder)liedje van “zag twee beren broodjes smeren”. Aangepast aan deze opmerkelijke en collectieve verkrachting zou de tekst als volgt kunnen luiden : “zag veel mannen vrouwen pakken, is dat nu een wonder ?” De laatste zin wordt dan : “politie stond erbij, keek ernaar en zag niks”. Want zeg nu zelf, vandaag, 6 dagen later kan er nog steeds niet worden aangegeven wie uit deze massa mee verantwoordelijk kan/moet worden gesteld.
Wat wel duidelijk is : politici (in Duitsland) en linkse pers bij ons, waren er als de kippen bij met de oproep “om dit voorval niet te linken aan vluchtelingen”. Waarom zo snel ? Hebben zij wel al een duidelijk zicht op “over wie het gaat”?. Hebben sommige politiemensen voor hun beurt gesproken en werd aan diezelfde politie nu ‘het zwijgen opgelegd’ ?

Nu ja, wat mij betreft :

Meng een te grote dosis testosteron met een absoluut gebrek aan respect voor -vooral- vrouwen en je krijgt deze ontoelaatbare gebeurtenissen.

En dan maakt het in de eerste plaats niet zoveel uit van waar dergelijk crapuul afkomstig is ?? Daarbij kan noch mag je voorbij gaan aan het feit dat heel veel Moslims zich erg vrouwonvriendelijk gedragen net zoals velen van hen ook homofoob zijn.

Wie en wat hiervoor verantwoordelijk is, zal uit verder onderzoek moeten blijken. Maar, gezien wat voorafgaat is het maar de vraag of de Keulse politie voluit mag of wil gaan. Iedereen heeft volgens mij baat bij een grondig en onafhankelijk onderzoek. Ook naar het (niet) optreden van de politie. Want hoe eigenaardig het ook mag klinken : politie en burgemeester horen het in Keulen donderen. Ze weten absoluut (nog) niet wie de daders zijn maar tegelijk weten ze dan weer wel wie het niet zijn…

Ondertussen kan de Keulse Burgemeester verder werken aan haar handboek ‘hoe moeten vrouwen zich gedragen in een massa van vreemde mannen’…veel straffer dan dat moet het al niet meer worden. In eigen land zouden we al snel zeggen ‘wie gelooft die mensen nog ??

2016 zal voor vluchtelingen ongetwijfeld een moeilijk jaar worden. Bij ons en in Duitsland of elders. Daar heeft het voorval in Keulen schuld aan, maar vooral de gebrekkige en erg laattijdige en tegelijk erg onvolledige communicatie van politie en politiek

Standaard

Een gedachte over “Donder in Keulen

  1. fonne van mechelen zegt:

    wat mij betreft – gewoon buiten zetten – waar ze ook vandaag mogen komen – of het nu vluchtelingen zouden zijn of noord-afrikanen (zeg marokanen) die al langer in het land wonen – zonder pardon – geen uitleg nodig – bye, bye en de wind vanachter –

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.