Opinie

Schandpaal

betaal per sms

Vorselaar is één van de weinige gemeenten waar nog een ‘kaak’ of ‘schandpaal’ staat. Heden ten dage is deze schandpaal vervangen door ‘internet en de sociale media’ Man, man man, wat er allemaal werd uitgekraamd op ondermeer Facebook, over Steve Stevaert…Het was duidelijk een grens voorbij. Of ik daarmee wil zeggen dat facebook an andere sociale media overbodig zijn? Nee, zeker niet maar het bulkt er soms wel van talrijke overbodige en onterende commentaren.

Sociale en andere media kunnen perfect een belangrijke en serene rol spelen. Zelf ben ik een intensieve gebruiker van facebook, met bijna 1000 “facebookvrienden”

Facebook is ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het kan erg zinvol worden gebruikt. Daarbij denk ik aan de stille wake tegen geweld waarvoor ik in juli 2011 had opgeroepen via facebook. Dit naar aanleiding van de moord op Frans Rottiers. Enkel dank zij deze FB-oproep kwamen er 500 deelnemers opdagen.

Persoonlijk vind ik het wel spijtig dat sommige mensen hun hele “privé” op FB gooien. Maar ja, soms moeten mensen ‘tegen zichzelf’ worden beschermd.

 Af en toe is het zinvol om sociale media en/of reguliere media te gebruiken om iets aan de kaak te stellen. Zoals de zoveelste mis-communicatie bij de stad Turnhout. Dit keer zijn de sms-parkeerders het slachtoffer.

Immers, de gewijzigde parkeertarieven zijn voor hen niet van toepassing. De duurste zone (zone 1) zou per 1/3/2015 nog ‘slechts’ 4,5 euro/twee uur kosten.

Helaas…op 1 april, een maand later dus (geen grap) kostte dit nog steeds –5- euro indien je per sms parkeerde. Miscommunicatie –lees : niet aan gedacht dit door te geven aan de parkeerfirma Mobile For- zegt de schepen van mobiliteit…

Iedereen die in de afgelopen maand maart en/of begin april via sms parkeerde in ZONE 1 is dus de klos!  “Betaal geen minuut te veel en parkeer via sms” aldus de website v/d stad Turnhout…

Geen minuut te veel??  5O eurocent te veel ja

Dré Wolput

7 april 2015

Standaard