Opinie

Met 4 in bed

voorstelling college oktober 2013

Tijdens de vakantieperiode stoppen de meeste tv-zenders met hun vaste programmatie en krijgt de kijker in de plaats  meestal heruitzendingen of een aangepast vakantieprogramma. Zo ook het programma ‘Met 4 in bed’, bij VTM.

In deze reeks worden wekelijks 4 verschillende  B&B’s (Bed and Breakfast) beoordeeld door evenveel (4) koppels die bij mekaar gaan logeren. Dat wedstrijdelement is zowat de rode draad door het programma ‘met 4 in bed’.

Elke B&B uitbater werkt ook een gepaste activiteit uit, die in min of meerdere mate  is afgestemd op ‘de streek’. Een wandeling, een bezoek aan een wijnboer of aan een artisanaal bedrijfje … Deze activiteit wordt veelal besloten door een al dan niet zelf klaargemaakt diner. Na een nachtje slapen krijgen de gasten een (meestal) erg uitgebreid ontbijt aangeboden, raden even naar de prijs van hun verblijf en dienen zij tot slot de B&B van hun gastheer/vrouw te beoordelen

Dat kan dan weer door ‘een aantal bedjes’ toe te kennen voor de kamer, het ontbijt, de aangeboden activiteit, hygiëne en gastvrijheid. Bij deze beoordeling durf ik me soms wel eens (lichtjes) te ergeren. Omwille van het wedstrijdgebeuren –wie krijgt het meeste bedjes- merk je wel  dat niet elk koppel even objectief tewerk gaat. Men gunt mekaar zeker niet altijd het succes van een overwinning.

Maar, ondanks dat is en blijft het bekijken van ‘met 4 in bed’ leuke en ontspannende vakantietelevisie.

Standaard

3 gedachtes over “Met 4 in bed

 1. Michaël Van Mechelen zegt:

  Ik werk al 25 jaar voor televisie en van een televisieprogramma als dit mag je geen inhoud verwachten maar louter vorm. Dit is ook niet de opzet en doe je dat wel dan wordt je in de mailing genomen of doet men een beroep op je herseninactiviteit. Over de amusementswaarde laat ik me niet uit en deze is zeer subjectief. Ik vind Gaston & Leo ook leuk maar niks ging boven Benny Hill.

  Like

  • Michaël Van Mechelen zegt:

   Tja, dat is een goede vraag. Laten we stellen dat er 3 te veel in het bed liggen. Tijd dat TIM andere bedpartners zoekt om de relatie (Turnhout) levend te houden.

   Like

Reacties zijn gesloten.