Politiek

Turnhout: Dré Wolput over ‘Mensen BEluisteren’

pover 

In mijn job heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar mensen te luisteren. Luisteren is ook het sleutelbegrip in de politiek mijn inziens. Mensen goed BEluisteren en op basis van die inbreng trachten om goede beleidsbeslissingen te nemen. De politiek mag niet langer de pretentie hebben te denken dat enkel ‘zij’ weten wat goed is voor de mensen. Met en bij CD&V willen wij vooral hier het verschil maken. 

Ik was vele jaren geleden ook betrokken bij het ontstaan van de ‘armoede-werking’ in Turnhout. Samen met een aantal mensen en de allereerste ‘kansarmoedecoördinator’ in deze stad werd een weg afgelegd. De aanleiding waren de zogenaamde VFIK-middelen die de stad ter beschikking kreeg (Vlaams fonds integratie kansarmen)

Ook de bewegingen waar armen het woord nemen -zoals ’t Antwoord- hebben ondertussen een hele weg afgelegd. Recent organiseerden ze het eerste stedelijke debat rond energie en wonen.

Vandaag had ik nog een gesprek met een voor mij ‘oude bekende’ (Johan Boudry) die me ondermeer volgende getuigenis bezorgde, welke eerder reeds werd gepubliceerd in ‘kadodder’ en ’t antwoordje’ Johan is ook heel actief betrokken bij de werkgroep ‘energie’

De getuigenis van Johan kan inspirerend zijn voor andere mensen in een gelijkaardige situatie.

Collectieve schuldbemiddeling: een redding of straf

7 jaar geleden stapte ik in collectieve schuldenregeling. Dat is een regeling zoals een faillissement van een bedrijf. De rechtbank wijst je een bemiddelaar toe en je kan die niet weigeren. Je komt ook op de zwarte lijst. Het enige wat kan is ermee stoppen want het is vrijwillig, maar ja waar sta je dan?

Een zeer zware stap die ik me toen beklaagde maar wel degelijk mijn redding van de deurwaarders was. Nu zie ik het einde in zicht, de laatste 6 maand starten!

Dat starten is enorm moeilijk, men heeft leefgewoontes en die moet je schrappen, 50€ p/p doe je niet veel. Eten kopen, zéér op de prijzen letten, grote verpakkingen kopen en delen voor enkele dagen, soit, allemaal gelukt, kan zelfs wekelijks een kebab gaan eten en buurten.

Ik heb niets en ben toch gelukkig. Bv TV kapot? Pech zoek zelf een oplossing van je leefgeld.

Wasmachine is noodzakelijk en die word betaald maar je moet een bestek aan de bemiddelaar geven en die keurt het dan goed. Je moet wel de goedkoopste pakken. Geen chichi model

Ik heb geluk en heb een goede maar strenge bemiddelaar.Ik heb hard gewerkt om de kosten te minderen en ben daar glansrijk in geslaagd. Natuurlijk met hulp van energie en armoede, waarvoor grote dank.

Op VT4 zie je een serie over mensen in schuldbemiddeling, vergeet het, het trekt er niet eens op. Wat als dit hoofdstuk afgesloten is? Dan ga ik naar het OCMW en ga in “budgetbegeleiding”. Wat is dat? Je beheert je eigen kosten maar je moet alles voorleggen aan hen voor je iets doet, behalve het levensnoodzakelijke.

Je kan denken, heb een goed pensioen, op dat moment krijg je al uw maandelijks geld terug en ga je van alle dwaze aankopen doen. Zéér verleidelijk, ik zal een wenslijstje maken waarvoor ik ga sparen want krediet komt er nooit meer in!

De winkels, banken, post, internet bieden met hopen kredietkaarten aan wees voorzichtig ermee, krediet moet je terug betalen!

Ik ben er vanaf maar moet op de uitspraak wachten, eens het vonnis in handen ben je er echt vanaf! Dan kunnen ze je ook niet meer aan je kar rijden voor die zaken.

Je blijft wel nog een jaar op de zwarte lijst!

Standaard

2 gedachtes over “Turnhout: Dré Wolput over ‘Mensen BEluisteren’

  1. walter zegt:

    RE: Turnhout: Dré Wolput over ‘Mensen BEluisteren’ja dré ik twijfel niet aan uw uitleg,dat je goed naar de mensen luistert en er ook rekening mee zult houden in je beslissingen.maar of jij de rest uw werkwijze gaat kunnen aanleren daar heb ik toch zo mijn idee over.toch veel succes dré op 14 oktober.

    Like

  2. Jaak Mertens zegt:

    kansarmoede@Walter: vind je het zelf niet spijtig dat je hier een kans hebt laten liggen om ook naar de ‘getuigenis’ te luisteren en hierover je standpunt uiteen te zetten?Aan alle kandidaten succes en luisterbereidheid gewenst, zowel voor, op, als na 14 oktober…!

    Like

Reacties zijn gesloten.