Opinie

Camera’s

De Lint in Oud-Turnhout wil zijn eigen camera met nummerplaatlezer! Wat een pervers idee!

 

Zet de politie bovenop de hoge Turnovatoren!

Wie kan en wil betalen moet zijn ‘eigen’ politiebescherming krijgen, aangevuld met camera’s. Wellicht willen de bewoners ook nog dat ze zelf de nummerplaten mogen inbrengen die nog in ‘hun’ wijk mogen komen. Ik kan al helemaal niet begrijpen dat een burgemeester meegaat in dergelijk idee.

Het is geen geheim dat de politiechef van onze zone ‘wild’ loopt als het op camera’s aankomt. Camera’s voor toezicht op de Markt, camera’s om uw snelheid te meten. Camera’s die zelfs over een bepaald traject uw snelheid meten,(waarbij zonder wettelijke omkadering van geijkte apparatuur al massa’s PV’s werden gemaakt) camera’s die uw nummerplaat lezen en nu ook nog een camera om rijke mensen te beschermen.

Misschien moet men in de residentiële wijk De Lint dan maar een bouwvergunning aanvragen om hun wijk te mogen afbakenen. Met een grote en hoge muur, zoals destijds de kasteelheren. En liefst met glasscherven op die hoge muur!

Peroonlijk heb ik geen bezwaar tegen cameratoezicht als dit de gemeenschap ten goed komt. Maar wat men nu wil toepasen in De Lint is wel een stap te ver. Bovendien is het niet gedaan met het plaatsen van een camera alleen. ‘Iemand’ moet ook de beelden bekijken en analyseren en bij een eventueel (vals) alarm trekken de politieploegen erop uit. Zo krijg je bij wijze van spreken als wijk een 24u permanentie van de politie die wel nog altijd met gemeenschapsgeld moet worden betaald.

Ik hoop alvast dat het politiecollege èn de politieraad deze idee snel zullen terugfluiten.

Als alternatief stel ik het volgende voor : laat Peter Heeren zijn grote Turnovatoren bouwen, maar zorg dat de politie het bovenste verdiep en het dak kan innemen. Zo kunnen zij met camera’s permanent heel de zone afspeuren en bij elk onraad een ploeg ter plaatse sturen. Veel efficiënter en ten dienste van iedereen en niet alleen van een groepje -meestal ingeweken- rijke tisten.

Standaard

2 gedachtes over “Camera’s

  1. SP.a verzetIk ben verheugd te lezen dat SP.a (Hannes Anaf) zich in de politieraad, kordaat heeft verzet tegen de ‘rijken-camera’ van Peter Heeren. Goed zo! Benieuwd of de Oud-Turnhoutse gemeenteraad zich ook zal willen/kunnen/durven/mogen (schrappen wat niet past) verzetten tegen ‘krijgsheer Heeren’ die zich opwerpt als de verdediger van de ‘betere en rijkere klasse’ in zijn dure wijk. De Burgemeester liet eerder al optekenen ‘niet tegen’ te zijn, wegens ‘goed voor de rest van Oud-Turnhout’ Wat natuurlijk pure bullshit is.

    Like

Reacties zijn gesloten.