Opinie

Turnhout : en NU vooruit !

Welgeteld drie weken had CD&V nodig om een beslissing te nemen. Een beslissing die slechts betekent dat ze “een procedure zullen starten”‘ t.a.v. 2 van hun dissidente raadsleden. Ze zullen zich wel verschuilen achter…procedureregels, maar ik vind het ongehoord dat een meerderheidspartij pas na 3 weken ‘kan beslissen’. Dit duidt m.i. op een zeer grote verdeeldheid bij die CD&V.

Ik hoor ook van heel wat mensen dat ze hun lidmaatschap bij de partij nu opzeggen !
Je zou als ‘burger van deze stad’ ook mogen verwachten dat de ‘beslissing’ wat verder zou reiken. Namelijk hoe, maar vooral met wie deze stad de rest van de legislatuur zal worden bestuurd. Niet dus. Nochtans is het de hoogste tijd : Turnhout moet nu eindelijk eens vooruit. Vandaag nog maakt een lezer van GVA zich boos over het lamentabele èn dure parkeerbeleid in Turnhout. Er is de slogan ‘Turnhout, ’t kan net’. Vanaf nu moet het streefdoel zijn : ‘Turnhout ’t kan anders èn beter voor iedereen’

  • dezer dagen kan je ook worden uitgenodigd voor de eerste ‘spadesteek’ van de Fuifzaal. Let wel : ik gun de Turnhoutse jongeren hun fuifzaal. Maar niet deze véééél te dure variant voor een véééél te kleine capaciteit. Een leuk maar ongelofelijk duur ‘hebbeding’.
    Ik vrees dan ook dat met deze ‘eerste spadesteek’ een 2e èn eveneens, bodemloze put zal worden gegraven. Welke de eerste put dan is ? Juist ja, die in het Stadspark.
  • En hoe zou het nog met TURNOVA zijn ? Heb jij ook de indruk dat het met dit project, niet meer vooruit gaat ? Je hoort er niks van en je ziet er niks aan !  Misschien kan de nieuw te vormen meerderheid daarover snel in communicatie treden met de bevolking. Datzelfde zou nu ook wel wat meer en frekwenter mogen inzake Turnhout 2012. Ik bedoel daarmee niet de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad, maar wel het Cultuurjaar 2012 !
  • ondertussen stel ik met genoegen vast dat het succes van Dré blogt blijft toenemen. Sinds 1 februari -in 7 weken dus- telt mijn blog, +18.000 siteviews. Niet alleen meer lezers, ook steeds meer invloed te oordelen naar de soms kregelige reacties die op mijn mail toekomen. Men durft ze blijkbaar niet op Dré blogt zelf te plaatsen.
    Het mooie weer van vandaag zette me aan tot een kerkhofbezoek. Ik doe dat om een groet te brengen aan mijn overleden vrouw en aan vele andere vrienden en kennissen. Maar het is ook zo een moment waarbij je nog eens met je neus op de relativiteit des levens (en van de ‘dingen’) wordt gedrukt.

 

Standaard