Opinie

Koning, Keizer of Admiraal

5374405087_fdb5172919_t

"Ik ben de enige echte CD&V’er, de anderen zijn restafval. … En burgemeester Stijnen heeft helemaal geen legitimiteit, want de mensen hebben gestemd voor Marcel Hendrickx." Dit zijn niet alleen ‘straffe’ uitspraken, ze zijn ook ongelofelijk ‘beledigend’ voor alle CD&V’ers die toevallig niet de naam Toon Otten hebben.

 

 

Koning, Keizer of Admiraal ? Toon Otten is het blijkbaar allemaal.

In de zomer van 2010 plaatste ik opmijn blog een stuk ‘Toon Otten for president’. In dat stuk hekelde ik de grenzeloze ambitie van Toon Otten. Enkle dagen later volgde een 2e deel. Wat me toen overkwam was pure ‘shit’. Enkele (?!) vrienden van Toon plaatsten pure scheldproza, als reacties op mijn blog. Tot daar aan toe. Erger was het gegeven dat ‘enkelen’ (?!) toen ook mijn blog saboteerden. Dat was natuurlijk wel een stap te ver. Pure sensuur was het!
 
Het was allemaal beginnen scheeflopen in juni 2009. Bij een belangrijke stemming op de gemeenteraad (samenstelling vzw fusieziekenhuis) waren er 3 tegenstemmen. Alhoewel het een geheime stemming was, heb ik nooit getwijfeld aan wie die tegenstemmers waren. Dezelfden als nu bij het mobiliteitsplan.
Vanaf toen was het voor mij klaar en duidelijk : Toon wou en zou deze coalitie ‘te kakken zetten’.
Op dat ogenblik was ik voorzitter v/h stedelijk ACW èn ondervoorzitter van de CD&V.
Vermits ik in die hoedanigheden, niet wenste afgerekend te worden op onbetrouwbare raadsleden, hield ik de eer aan mezelf en nam ontslag. Toon verweerde zich nog als een ‘duivel in een wijwaterglas’ om te zegen dat het allemaal m’n eigen fout was. GVA nam die prietpraat over zonder één en ander te checken.
Ik was er ook rotsvast van overtuigd dat deze feiten (niet met de coalitie meestemmen) zich zouden herhalen, wat nu ook gebeurde.
Meer tekst en uitleg : http://www.wolput.be/strategie-vd-onthouding
 
Ik vind het goed dat de 2 andere raadsleden (Van Tornhout en Der Kinderen) zich nu duidelijk distantiëren van Toon Otten zijn uitlatingen. Ik heb trouwens altijd gesteld dat zij zich op sleeptouw lieten nemen door hem. Hun gedrag heeft er alvast toe geleid dat er nu plots toch positieve beslissingen kunnen worden genomen door het college (opnieuw parkeren in centrum) Die verdienste wil ik deze 2 dames graag toekennen.
 
Wat Toon betreft ligt het voor mij toch wel wat anders. Naar hem toe kan de CD&V mijn inziens nog maar één weg uit, deze van ontslag. Als lid van die partij vraag ik via deze weg alvast dat de partijleiding dit probleem NU ten gronde oplost èn tegelijk beter leert luisteren naar verzuchtingen van jonge mensen en de bevolking in zijn geheel.
 
En aan de ACW-voorzitter heb ik deze boodschap : daar waar jij je zorgen maakt over mijn standpunten, ook t.a.v. uw organisatie kan ik je enkel maar zeggen : het probleem zit van binnen, Marc, niet van buiten !!

Standaard