Opinie

Als kloven ravijnen worden

Opgelet voor Turnhoutse ravijnen.

Kloof tussen burger en justitie

Spectaculair was het, volgens GVA, de wijze waarop de Turnhoutse politie een gestolen wagen klemreed in het centrum van de stad. En, niet te vergeten, de wagen was gesignaleerd dank zij het uitgebreide cameranetwerk. Spectaculair ook was de achtervolging op zich.
Sommigen zien het bijna als een heldendaad van de politie.
Zelf bekijk ik het iets of wat ‘nuchterder’ en zeg  dat ze gewoon hun werk hebben gedaan. Wat ook mag worden verwacht als je als burger bijna 150 euro/jaar betaald voor de politie. Wie zijn werk in deze (weer eens) niet of minder goed heeft gedaan is het parket. Weliswaar dit van Antwerpen. Ze vonden het voldoende dat naam en voornaam werd genoteerd van het koppel. Het scheelde amper een haar, of de politie  moest ook nog taxi moeten spelen om ze terug naar Nederland te brengen. Toon Verheyen van GVA had dit resultaat makkelijk bij zijn verslaggeving kunnen voegen. De kans dat hij daarop zou worden teruggefloten, was zo goed als onbestaande.

Kloof tussen burger en politiek

Of het er nu 34.000 dan wel 45.000 waren doet er eigenlijk niet toe. Ze waren hoe dan ook met velen om te protesteren tegen de inertie van het politieke gild in België. Dat -vooral- vanuit Vlaamse hoek, deze betoging zou worden geminimaliseerd stond ook in de sterren geschreven. Ook de rest van de politieke wereld beperkt zich tot het obligate ‘wij begrijpen de betogers’ en doen verder. Business as usual!
Toen ik zondagavond 23/1 wat ging surfen op internetfora, was het snel duidelijk. Het Vlaamse Gild zat massaal klaar achter z’n pc om denigrerend te reageren van zodra de cijfers online werden bekend gemaakt. Het was alsof ze met z’n allen zo hadden afgesproken op de nieuwjaarsreceptie van de NVA, de dag voordien. Arm Vlaanderen !

Kloof tussen UNIZO en CD&V

Unizo Turnhout had afgelopen weekend ook z’n jaarlijkse receptie. Altijd een goed moment om even te zeggen waar het, middenstandsgewijs, in deze stad op staat. Zo ook inzake het parkeerbeleid. Voorzitter Flor Joossen -een man die ik overigens erg respecteer als ondernemer- verwoordde het ‘redelijk diplomatisch’ maar verketterde eigenlijk de huidige aanpak van het parkeerbeleid. Zijn stelling ‘dat de flankerende maatregelen van niet-parkeren in het centrum, nu maar eens moeten worden herbekeken, haalde hij letterlijk uit het standpunt wat ik eerder op Dré blogt en Gazet Van Turnhout reeds had verwoord. (http://www.wolput.be/parkeerproblemen-in-centrum-opgelost)
Het mag dan al zijn dat de uitvoering van dit snertbeleid gelinkt wordt aan Dimitri Gevers, het ganse schepencollege is hiervoor verantwoordelijk. Benieuwd hoe CD&V hiermee zal omgaan ? Voorlopig kunnen zij nog altijd rekenen op de steun van het stedelijk ACW. Te oordelen naar de niet-communicatie van dit middenveld zijn ze nog steeds (aai)potvast ge(k)linkt aan de CD&V.
 
Het lijkt wel of Turnhout, met al die ‘kloven’ steeds meer evolueert naar een gevaarlijk landschap van diepe ravijnen. Daar moeten ongelukken van komen!
 
 

Standaard