Geen categorie

3e golf wegens schuldig verzuim

Foto's van opeengepakte passagiers op luchthaven Charleroi r... - Het Nieuwsblad Mobile

Dat de coronabesmettingen rond deze tijd zouden stijgen was oh zo voorspelbaar. En nee, dit is niet de schuld van de scholen.

De nieuwsberichten liegen er niet om

*Besmettingen in Brussel stijgen met 50 procent, vooral door terugkerende reizigers. Meer dan een derde van alle terugkeerders (54.000) kwamen uit Brussel, en 11.000 van hen lieten een test uitvoeren. 347 daarvan of 3,1 procent testten positief.

*Uit de besmettingscijfers van terugkerende reizigers blijkt dat vooral terugkeerders uit Midden- en Oost-Europa in hoge mate besmet bleken. Tot 13% kwam besmet terug van daar. “Er was een zeer gegronde reden om de quarantaine verplicht te maken https://wolput.com/2021/01/08/risicos/

De kans dat dit alles uitgroeit tot een derde golf, waarbij  geplande ingrepen en opnames nogmaals zullen worden uitgesteld is dan ook zeer waarschijnlijk !!

Het verdomde is dat dit had kunnen worden vermeden. Duidelijk niet door te waarschuwen om niet op reis te gaan in de Kerstvakantie. Integendeel zelfs !!

Voor heel België vulden net geen 150.000 mensen die terugkeerden uit een rode zone een Passenger Locator Formulier in tijdens de kerstvakantie. 33.000 van hen lieten een test uitvoeren, waarvan er op hun beurt 999 of 3 procent positief testten. Voor alle duidelijkheid : de talrijke reizigers hebben geen enkele wet overtreden. Wat niet verboden is mag !!

De overheid had eenvoudigweg alle (niet noodzakelijke) reizen naar het buitenland moeten verbieden. En kom nu niet af met het flauwe excuus, als was het een paraplu met gaten, dat dit op Europees vlak moest worden geregeld. Toen enkele dagen voor Kerstmis bleek dat er een erg besmettelijke variant tekeer ging in het VK, kon De Croo op zijn eentje en op enkele uren tijd beslissen dat de grens dicht moest !!

Maatregelen als het invullen van het PLF formulier en (niet-controleerbare) quarantaine zijn slechts doekjes voor het bloeden. Trouwens in Vlaanderen zullen lokale besturen pas vanaf volgende dinsdag effectieve controles op hey naleven van quarantaine kunnen doen.

En de parlementsleden van de meerderheid zijn blijkbaar al helemaal niet bezig met wat de regering (niet) doet. Zij besteden hun energie liever aan het kapittelen van de rechtse oppositie als ‘het virus van de haat’ (Rutten en Calvo)

Maar laat me duidelijk zijn beste leden van de regering en van de meerderheid. Als er een 3e golf komt is dat te wijten aan een niet genomen maatregelen om het virus buiten te houden.

Ondertussen mogen kappers en horeca nog wat langer op hun honger en tandvlees blijven zitten. Net als de clientèle trouwens.

De terechte hoeraberichten over de versnelde vaccinatiestrategie kunnen noch mogen dit schuldig verzuim verdoezelen !!

Standaard

5 gedachtes over “3e golf wegens schuldig verzuim

 1. Frans De Schauwer zegt:

  Dat is zeker niet uitgesloten dat die 3de golf er komt. Eigenlijk is het Covid virus nooit weggeweest sinds maart 2020, het is naar mijn menig een jojo, eerst veel besmettingen dan weer weinig besmettingen en dan weer veel meer en zo gaat dat op en neer. Alle landsgrenzen binnen Europa had men moeten sluiten, enkel wie voor z’n werk of professionele doeleinden naar het buitenland moest, had men kunnen laten gaan, niet om op vakantie te gaan. Maar of De Croo daar alleen beslissingsrecht over heeft, ik weet het niet, er zitten in het overlegcomité behalve de federale regering ook de deelstaten, de virologen en experten, enz enz. Zouden die beslissingen niet gebeuren met compromissen, zoals dat vaak met alles gebeurd.

  Like

  • Experten geven adviezen. De politiek beslist. Dat men nu het reizen niet heeft verboden staat in schril contrast met de maatregelen van de eerste golf in het voorjaar…toen kon dat blijkbaar wel en snel…

   Like

 2. Meert zegt:

  Toch normaal,de reizigers gingen naar familie, en besmettingen gebeuren het meest in familiaal verband.

  Like

 3. Hens Cecilia zegt:

  In de eerste lockdown werden niet essentiële reizen wel verbodenn.waarom zou dat nu niet kunnen.Trouwens wij mochten ook niet met onze familie vieren met weerstand waarom die vreemden dan wel.Het virus zit overal dus blijf waar jebent inlaatspruitstuk van naar het buitenland te gaan.

  Like

Reacties zijn gesloten.