Geen categorie

T.U.R.N.O.V.A.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Nog zeven keer slapen en dan is het feest in T urnhout. Turnova zal dan immers officieel worden geopend. Na meer dan 40 jaar is de vroegere industriële Brepolssite in het midden van de stad getransformeerd in een woon- shopping- en cultuursite, om U tegen te zeggen.

Uiteraard is dit een grote meerwaarde voor de stad. En zeker niet enkel omwille van de landmark die de investeerders -als woontoren- hebben neergepoot op de site. Zodra alle appartementen bewoond zijn en de kadastrale inkomens ervan bepaald, zal ook een fiks deel van de roerende voorheffing in de stadskas terecht komen.

 

Als de bewoners dan ook allemaal nog kapitaalkrachtg genoeg zijn en personenbelasting moeten betalen komt ook via die rekening een deel in de stadskas terecht.

 

De opening door Vlaams Minister-President Jambon is hopelijk het startschot van veel meer dan dat. Niet alle shoppingruimte zal volgende week ook al ingevuld zijn. Maar wat niet is kan nog komen.          Tegelijk moeten we toch ook wel hopen dat er geen verdere    leeg  R oof komt van ondermeer de Gasthuisstraat.

 

Of het shoppinggebeuren ook ècht complementair zal zijn met wat reeds aan winkels aanwezig is de centrumstraten ?

 

Er blijft bij mij N og steeds een zeker sceptisisme heersen.
Vermits sommige werken wat vertraging oplopen zal alles op Turnova nog niet open zijn. Maar géén nood want tijdens het shoppingweekend van 14 en 15 Maart zijn ook de winkels in de Gasthuisstraat O pen.

 

Hoe dan ook, dit poject verdient alle kansen en ik geef het dan ook het V oordeel van de twijfel. Misschien moet heel het Turnovagebeuren maar eens een onderwerp vormen van het VRT-programma een jaar later. Dan valt er alvast wel wat te evalueren.

Maar wat volgende week betreft : handen aan het stuur en de ogen gericht op de weg vooruit, en vooral :  A lles geven.

Ik wens alvast iedereen die, vroeger en nu,  op één of andere manier betrokken was bij de realisatie van het Turnovaproject te feliciteren. En alle handelaars die de site nu en later zullen invullen heel veel succes toe te wensen.

Standaard

2 gedachtes over “T.U.R.N.O.V.A.

  1. Johan Boudry zegt:

    als de prijzen meevallen van de eetgelegenheden en de winkels niet te duur door de huurprijzen dan gaan ze me daar dikwijls zien, als het enkel voor de rijken is doei!

    Like

Reacties zijn gesloten.