Geen categorie

Torenhoge twijfels

Foto HLN.Afbeeldingsresultaat voor fotos turnova toren

Ik twijfel nog steeds. Nee, niet over de vraag of ik lid zou worden van een politieke partij. Dat issue is echt niet aan de orde. Maar mijn twijfels over het winkelgebeuren in Turnova, zijn wel nog altijd aanwezig.

Complementair=aanvullend

Voor zover ik me kan herinneren is het Turnova-project altijd voorgesteld als complementair aan wat er aan winkels aanwezig is in het stadscentrum. Vooral dan wat betreft de Gasthuisstraat en de Korte Gasthuisstraat.

Maar, met Panos en schoenen Van Haren trekt men een aantal zaken weg uit die Gasthuisstraat. Panos zou  in die straat aanwezig blijven. Maar dan vraag ik me wel af, hoelang nog ?

Hoe dan ook zijn er momenteel al een flink aantal leegstaande panden in de Gasthuisstraat en komen er nog een aantal bij. Weg complementariteit ?

Dezelfde vraag wat het horecagebeuren betreft. Er zijn op dit ogenblik al 4 leegstaande zaken, op de Markt. Maar tegelijk zal er ook een bistro komen op de Turnovasite. In het voormalige theater 1900 wellicht.

Centrum-management vleugellam ?

Het is volgens mij aangewezen dat het centrum-management zich snel over deze problemen en vragen zou buigen. Maar met het honoreren van de klacht van TIM, is er momenteel geen sprake meer van een centrummanegement en is één en ander vleugellam gemaakt.

https://www.gva.be/cnt/dmf20200119_04811763/gouverneur-tikt-turnhouts-stadsbestuur-op-de-vingers

Wonderkind

Is of zal Turnova het wonderkind zijn wat altijd al werd voorpiegeld ? Zal de volledige invulling ervan voldoende nieuwe en exclusieve zaken aantrekken ? Zal men de chaos die nu al de hele tijd wordt veroorzaakt door fietsen en bromfietsen, op het centrale platform, aan de ingangen van AH en Action en aan de roltrappen ooit nog kunnen/willen wegwerken ?

In rechtszaken geeft men veelal voordeel aan de twijfel bij onvoldoende of afdoende bewijzen. Om niet het verwijt te krijgen van een verzuurde zwartkijker te zijn, zal ik dat voorlopig ook maar doen, in afwachting van wat meer duidelijkheid in het voorjaar, met nieuwe winkelopeningen.

 

 

Standaard

6 gedachtes over “Torenhoge twijfels

 1. Johan Boudry zegt:

  zover ik kan lezen komt van Haren ,Panos; slagerij Peeters,en kentucky naar Turnova; enkele namen ontgaan me! Ik vraag me bv af zijn de winkels enkel op het gelijkvloers? dan spreek ik niet van een winkelcentrum! Ja de fietsers zijn daar een pest maar enkel bij schooleinde omdat action en AH een enorme snoepafdeling hebben! Een beter koffiehuis zou er niet misstaan! en openbaar al dan niet betalend toilet!

  Like

  • Die brom/fietsen zijn over de ganse dag een pest hoor Johan. Ik ben er al op alle mogelijke momenten v/d dag langs gekomen. Sommigen vertonen zelfs de neiging om MET de fiets te winkelen IN AH of action…

   Like

 2. Nick G zegt:

  Zoals het er nu staat, zal Turnova nooit niks worden.
  Het is een bodemloze geldput geweest, en nog. De architectuur is verwarrend en alles behalve warm en uitnodigend. Een action en Ah horen al helemaal niet thuis in dit veel te dure en lelijke project. Jaren lang zijn de handelaren en hun klanten verdreven uit het centrum. En nu zou iedereen moeten terugkomen ? Mensen die niet bekend zijn in turnhout vinden hun weg zelfs niet naar de markt en het “winkelcentrum” om dan toch daar aangekomen, 12 euro voor 2 uurtjes parkeren te betalen ? En waarvoor ?
  Als er niet ingezet wordt, vb a là “maasmechelen village” met outlet merkwinkels en gezellige coffeebars en kleine specialiteitenzaken … dan wordt het nooit niks.

  Like

Reacties zijn gesloten.