Geen categorie

Vossenstreken

Afbeeldingsresultaat voor Fotos van vossen

Dat Eric Vos van TIM ontgoocheld is kan ik uiteraard begrijpen. Maar om dan in de pers -met een nösselijk gezicht- ook nog enkele grove onwaarheden te vertellen en realisaties op te eisen die hij op de rails heeft gezet…Dat overstijgt zijn ontgoocheling wel erg ver. Opvallend is bovendien dat hij tegelijk zedig zwijgt, over het débacle van ons dure zwembad. Het was immers onder zijn (schepen)bevoegdheid dat dit grandioos is misgelopen.

Als ik nu de stand van zaken bekijk dan lijkt het er heel erg op dat Vos en TIM twee keer de loef werd afgestoken door iemand van Oud-Turnhout. Aan de ene kant door de  voorzitter -Jasper Van Meerten uit Oud-Turnhout- die bleef vasthouden aan de sjerp. Aan de andere kant door Paul Van Miert die een mooie score in voorkeurstemmen behaalde, ondanks de scepsis die er was bij zijn verhuis naar Turnhout. De voorzitter van TIM zette Eric Vos dus in de buitenspelval.

In zijn beschouwingen hierover vergist Eric Vos zich echter deerlijk, wanneer hij stelt een aantal belangrijke projecten op de rails te hebben gezet. Zo wat Turnova betreft. Dat werd immers al op de rails gezet in 2004 onder Marcel Hendrickx en enkele jaren later concreter gemaakt in een PPS-samenwerking met de Heerengroup. De bouw van de academies op deze site zat in die PPS constructie vervat. Het geld daarvoor werd lang voor 2013 ook al in de begroting voorzien.

http://www.turnova.com/informatie

Ook inzake de ontwikkelingen rond de stationsomgeving (Niefhout en gronden Attelfond) werd al in 2004 een eerste stap  gezet. Toen werd ‘wonen en werken’ aangeduid als toekomstige bestemming van de stationsomgeving. Dat gebeurde in het GRUP ‘Afbakening regionaal stedelijk gebied Turnhout’. In 2010 werd een masterplan opgemaakt voor de ontwikkeling van het hele projectgebied. De ontwerpers werden aangeduid door de Vlaams Bouwmeester via een Open Oproep.

https://www.turnhout.be/slimturnhout

De ontwikkeling Heizijdse velden met de stadsboerderij, groene vingers en een park, en op termijn 4000 nieuwe woningen startte ook al in 2002. Lang voor groen in de coalitie zat en nog langer voor Vos, bij gratie van de toenmalige interne conflicten bij NVA, burgemeester werd in 2013.

http://www.stadsboerderijturnhout.be/heizijdse-velden/

Zo zie je maar dat Marcel Hendrickx heel wat meer betekende voor Turnhout dan enkel feestburgemeester te zijn !

De lintjes van de burgemeester.

Lintjesknippen of op een andere wijze een opening van een project in de verf zetten…belangrijk voor een burgemeester. Maar het is niet juist te laten uitschijnen alsof dat een hoofdopdracht is voor een burgemeester. Werken aan (on)veiligheid(gevoel)en aan de uitstraling van een centrumstad als Turnhout is veel belangrijker. Laat dat nu twee ‘vakken’ zijn waarop huidig burgemeester Vos toch wel een dikke buis behaalde.
Trouwens, -om Eric en andere Tim verkozenen gerust te stellen-, bij openingen van bvb Turnova en/of andere projecten, zijn de gemeenteraadsleden ook altijd van harte welkom om een -gratis- pint mee te drinken.

Bescheidenheid siert een mens. Maar eerlijkheid en correcte weergave van feiten nog veel meer !!

En nu : snel aan het werk met de nieuwe burgemeester en zijn college. Turnhout terug op de goede weg zetten om alle inwoners met recht en reden terug friejet te maken op hun stad

Standaard

11 gedachtes over “Vossenstreken

 1. Raymond schenkels zegt:

  Ik heb begrip voor de grote TIM ontgoocheling .
  Het is zeker niet politiek verstandig om bij een niet gewonnen race onmiddellijk met eisen te komen.
  Zelfs bij een overwinning blijft bescheidenheid troef .
  Deze vorm van bescheidenheid zal ik bij toeval in het Sportcafé op de markt en Turnhout.
  Verder wil ik nu niet ingaan op de nieuwe mogelijke coalitie, of toch …, het is rare manier van stemmen tellen die sommige TIM kandidaten er op na houden.
  Raymond

  Like

 2. Rain.meert zegt:

  Enzo weet ik eens wat over het Turnhouts bestuur, je gaat kiezen en eigenlijk weet je als gewone burger er weinig van, bedankt Dré

  Like

 3. Van Mierlo Hugo zegt:

  Deze Vos heb ik nog nooit op een leugen kunnen betrappen. Eens benieuwd binnen enkele jaren of we geen wolf in schaapskleren hebben binnengehaald.

  Like

  • ‘Liefde’ maakt blind. Bovendien Hugo, zoals ik in deze blog overduidelijk aantoon : “als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”

   Like

 4. Hugo Van Mierlo zegt:

  In afwachting van uw volgende blog omtrent mijn voorstel??? Zeker wanneer het over natrappen gaat.

  Like

  • Je wil het blijkbaar niet snappen hé, Hugo Van Mierlo. Ik schrijf mijn blogs vanuit een eigen-zinnige kijk op de dingen. (zoals trouwens ook in mijn logo staat vermeld) En dus NIET vanuit de kijk van wie anders dan ook.

   Like

 5. Jozef Marynissen zegt:

  Gaan we de geschiedenis terug herhalen, Na een jaar van de NVA met Brentjens( die eigenlijk in mijn ogen ni veel verkeerd deed” ) terug iemand aan boord halen die dan achteraf niets heeft betekend om ni te zeggen iets positief heeft gedaan. Eric heeft toch de rest van de legislatuur uitgedaan. Schieten op personen is gemakkelijk want de partij laat je vallen of hemeltje op. Waar zit nu de voorzitter van NVA die niet houd van verhuizingen, maar ja als je een appartementje kunt huren in Turnhout kan je hier burgemeester worden, en Dre als ze in de Cdnv een beetje een gezond verstand hadden gebruikt dan was die partij niet uiteengevallen en hadden ze nog wel de lakens uitgedeeld, maar wie bepaald daar de wetten , is da gene schenkenkels???????????? en verder ga daar niks meer over zeggen , want die heeft den Eric al meermalen afgebroken. Den Eric heeft zijn mankementen “wie niet” maar den Eric zo afbreken is voormij een brug te ver en die hand mag zeker gestoken worden in de boezem van Cdnv

  Like

  • Uiteraard zijn alle insinuaties in uw reactie voor eigen rekening. Wat ‘den Eric’ wel of niet betekende, weten we nu al. Maar dat kon je in mijn blog lezen. Wat de ‘nieuwe burgemeester’ zal betekenen kan ik -in tegenstelling tot wat jij doet- nu nog niet evalueren. Om één van uw vergissingen toch recht te zetten : ten tijde van de beslissing over de lijsten voor 2012 zat ‘Schenkels’ niet meer in het partijbestuur. Josiane Driesen was toen voorzitter van CD&V !

   Like

Reacties zijn gesloten.