Geen categorie

Knoeiers !

foto van Dré Wolput.

“Maar we mogen zeker niet vergeten dat het mooie borden zijn die hun nut alleen maar gaan bewijzen.” aldus schepen Boogers!…wat een knoert van een excuus om de onhebbelijke fouten in het nieuwe parkeergeleidingssysteem weg te klappen !!

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/help-borden-tonen-de-weg-niet-a3241424/

Al in 2011 pakte het toenmalige beleid uit met het ‘dynamisch parkeersysteem’. Zo zouden langs de ring borden verschijnen waarop aangegeven staat waar en hoeveel parkeerplaatsen er nog ter beschikking zijn.

Heel dit systeem, met een kostprijs van ruim 850.000 euro was nog een cadeautje in het ‘wurgcontract’ met Vinci, bouwer en uitbater van de ondergrondse Warandeparking (Vinci werd ondertussen Indigo)

http://www.gazetvanturnhout.be/opinie/dre-wolput/turnhout-maakt-vinci-rijk/

Ondanks de kostprijs heeft dit systeem nooit optimaal gewerkt. Dus is men nu begonnen om in de binnenstad nog eens een geheel nieuw parkeergeleidingssysteem -met minder dynamische borden- op poten te zetten.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170823_03032026/nieuwe-borden-wijzen-parkeerders-de-weg

En je gelooft het of niet, ook in deze stapelen de fouten zich op. Twee voorbeelden. Het eerste kan je al bekijken in het artikel van HLN (zie link) en van het 2e zie je de foto boven dit artikel, met volgende uitleg : Fouten in nieuwe parkeerborden blijven zich opstapelen. Komende uit de Vianenstraat, passeer je aan je linkerkant een inrit van de Carrefour parking om…5 meter verder dit bord tegen te komen, wat je via Korte Vianenstraat, Patriottenstraat, Rubensstraat en Korte Gasthuisstraat naar diezelfde parking stuurt…efficiënt is het niet echt.

Ik heb slechts één woord over om dit te beoordelen : KNOEIWERK !

Standaard

5 gedachtes over “Knoeiers !

  1. Ludo zegt:

    Vind dat eigenlijk niet slecht, anders ga je automobilisten krijgen, die plitw op hun rem gaan staan, achteruit willen terugrojden, of in het middenvan de straat rechtsomkeer willen maken. Hiermee wordt dat voorkomen. 😁😁

    Like

  2. Jaak Mertens zegt:

    Wat zou er mis geweest zijn met jarenlang bestaande richtingspijlen? Witte borden met in zwarte, grote letters “RING”…? Of je nu naar de ring wilt, of ‘terug naar de ring”,… in één woord en duidelijk!

    Like

Reacties zijn gesloten.