Geen categorie

Zo kan het ook

.
Vorige week schreef ik mijn blog “ik ben pissed off”. Een blog die, naar aanleiding van de heraanleg van de Vlamingenstraat, een gebrek aan of gebrekkige inspraak blootlegt. Ondertussen kon ik lezen in GVA dat de burgemeester dergelijke miscommunicatie naar de toekomst wil vermijden.https://wolput.com/2016/06/11/ik-ben-pissed-off/

Maar, het kan ook anders. Onder het motto : als het goed is zeg ik het ook, stuur ik een pluim richting Marc Boogers, schepen van mobiliteit.
Waarover gaat het ?
Mijn trouwe lezers en facebookvolgers weten dat ik regelmatig op de Markt vertoef. Even regelmatig maak ik me dan druk over (bestel)auto’s die kris-kras door ons salon rijden.

Om de camera langs de noordkant te vermijden komen sommigen zomaar via de Herentalsstraat de Markt opgereden. Er zijn zelfs camionettes die zo goed als de ganse dag in ons salon parkeren. Tussen de terrassen zelfs…En ook op zaterdag, tijdens de wekelijkse markt komt er geheid wel een wagen de marktbezoekers lastig vallen.

Ook dan heb je van die pipo’s die via de Herentalsstraat in de verboden richting naar de Gasthuisstraat rijden. Om daarna, ook al in de verboden richting, naar een parking te verdwijnen, naast een gekend Italiaans restaurant. Op een keer gooide ik mijn fiets voor zo’n wagen zodat hij gedwongen was terug achteruit te rijden en ergens anders zijn soelaas te gaan zoeken.

De strafste zijn echter de mannen van het geldtransport. Elke vrijdag komt een stinkende en dampende diesel met geld, na de middag, uit de Gasthuisstraat en rijdt dan ook al in de verboden richting KBC en het Stadhuis. Wellicht om een financieel zaakje bij De Lijn af te handelen. En dit soms twee keer op korte tijd. Het was al zo vaak voorgevallen dat ik besloot de nummerplaat te noteren.

Op basis van al die ervaringen nam ik contact met Marc Boogers en vermeldde er ook nog even de plaag van het tegen de richting fietsen in de Gasthuisstraat bij…

Niet lang daarna kreeg ik een mail van de politie dat zij één en ander met vernieuwde aandacht zouden opvolgen. Enkele dagen later zag ik  agenten de Markt optrekken om al wie zijn wagen/camionette langdurig in ons salon achterliet, te gaan opzoeken en hen te wijzen op dit onaanvaardbaar verkeer(d)sgedrag.

En vorige vrijdag kwam die geldtransportwagen weer eens op de Markt gereden, maar deze keer wel langs de juiste kant.

Bedankt schepen Boogers, om ons salon te vrijwaren waarvoor het werd gemaakt.
(Over lossen en laden zijn afspraken gemaakt en als dit gebeurt tijdens de toegelaten uren en via de juiste weg, zal men niet worden geverbaliseerd)

Standaard

Een gedachte over “Zo kan het ook

  1. Taverniers Francis zegt:

    Absoluut mee eens en proficiat met uw reactie naar de schepen van mobiliteit ,spijtig genoeg was het deze voormiddag hetzelfde liedje op de markt en eigenlijk zouden de ordediensten dagelijks verschillende keren eens hun ronde doen en tevens ageren want eenmalige Akties bereiken niet veel maar nogmaals proficiat mr Wolput ik steun u volledig.

    Like

Reacties zijn gesloten.