Geen categorie

Collegialiteit*

voorstelling college oktober 2013

Ik heb altijd al mijn bedenkingen gehad bij de 4-partijencoalitie in Turnhout. Meermaals vergeleek ik het met het zomerse TV-programma “met 4 in bed” bij VTM. Voor wie dit programma niet kent, hierbij de link naar een eerdere blog daarover. http://www.gazetvanturnhout.be/opinie/met-4-bed/
In het tv-programma gaat het er, op het eerste zicht, wel altijd ‘vrolijk’ aan toe tussen de diverse B&B uitbaters. Maar, zodra de beoordeling aan bod komt blijkt pas echt hoe groot de na-ijver wel is. Men gunt mekaar zeker niet altijd het succes van een overwinning.

Naar mijn mening geeft dit een perfecte vergelijking weer, van hoe het er volgens mij aan toe gaat in het Turnhoutse schepencollege.
De beslissing van De Lijn, om de stadsbus voortaan niet meer in Zevendonk te laten rijden zet dezer dagen, begrijpelijk, heel wat kwaad bloed. Bij het inkijken van de agenda van de gemeenteraad van 2 mei, valt te lezen dat CD&V’er Stef Breugelmans, namens de meerderheid een protestmotie zal voorleggen.

Groot was dan ook mijn verbazing vrijdagmorgen in mijn krant te lezen dat mobiliteitsschepen Boogers, eenzijdig het protest claimde. Geen woord, geen letter over het gegeven dat CD&V, in afspraak binnen de meerderheid, een voorstel van motie zal indienen.

Het grandioos gebrek aan samenhang, aan collegialiteit vooral, binnen het schepencollege werd daardoor met (groene) verve naar buiten gebracht!

Als er al iemand in het college aanwezig is met coachingscapaciteiten, zal hij of zij wel wat “massagewerk” hebben de komende dagen, vermoed ik.

Anderzijds had ik ook wel verwacht dat CD&V, gestuwd door de Zevendonkse politici als Cis Stijnen, Stef Breugelmans en CD&V-voorzitter Fons Mertens minstens een (ludieke) actie zouden voeren.
Ze hadden bvb het “Zevendonks treintje” (gekend van de pendel naar Turnhout Kermis) kunnen inhuren om hun protest, tegen het gebrek aan openbaar vervoer in de (oranje) verf te zetten. Samen met bewoners en gebruikers van de bus.
Nu kunnen ze alleen maar terugvallen op schepen Boogers, die het probleem maar moet oplossen…

*http://hetcompetentiewoordenboek.nl/category/mensgerichtheid/    zoeken op collegialiteit

Standaard

2 gedachtes over “Collegialiteit*

Reacties zijn gesloten.