Opinie

Een seuzie

De grootste seuzie van Turnhout. Dat is het cadeau wat de CD&V in Turnhout wil doen aan het stadsbestuur. In het kader van 2012 wel te verstaan.

Een seuzie begot, je moet er maar opkomen. Er is maar weinig te bedenken dat zo door en door Turnhouts is. Want wil het gezegde niet dat ‘elken Turnawter hee een seuzie gepikt ’. Je denkt dan : hier zit een uitgekiende strategische zet achter. Maar, misschien is het niet meer dan één of andere symboliek welke achter dit gebaar schuil gaat?

Het is algemeen geweten dat CD&V staat/gaat voor een warme samenleving. Dan is een dekentje, op momenten dat het wat frisser is, of zelfs ronduit koud, zoals bij de huidige barre economisch/financiële tijden, meer dan welkom.  Je kan er in deze moeilijke, politieke tijden, ook wel eens iemand mee uit de wind zetten. En als je gaat picknicken is een dekentje handig om je op neer te vleien. Maar, ere wie ere toekomt. Dank zij CD&V zal het Turnhoutse Begijnhof weer een warme Kerst-kaarsjes-avond beleven, als het weer het toelaat tenminste.

Met een deken kan je ook wel eens wat toedekken. Zou dat de symboliek zijn die erachter zit? Trachten toe te dekken, wat er in deze legislatuur allemaal is misgelopen. Enkele voorbeelden zoals ‘het zwembad’; ‘het mobiliteitsdossier/parkeerdossier’;  ‘de coalitiebreuk’… Het is maar de vraag of de Turnhoutse kiezer zich ‘onder zijn seuzie’ in slaap laat wiegen. Of misschien is het gewoon de aanzet van een warme campagne? Voorafgegaan door enkele warme discussies over de samenstelling van de lijst? Over de ‘koptrekkers?

Hoe dan ook, op dit moment betreur ik het wel dat ik niet kan (aan)haken of breien. En, alhoewel mijn naam misschien anders doet vermoeden, ook de WOLrestjes zijn niet onuitPUTtelijk.

Daarom is mijn bijdrage aan de grootste seuzie, beperkt tot deze korte blog.

Standaard

3 gedachtes over “Een seuzie

  1. Turnhouter zegt:

    RE: Een seuziemooie blog,Dré, ik heb slechts één opmerking. Het zwembad, is eigenlijk al in de vorige legislatuur, verkeerd gelopen. Daar draagt, Open-VLD, evenveel schuld als de huidige coalitie.

    Like

  2. Turnhouter zegt:

    RE: Een seuzieJa, dat wordt wel eens meer vergeten. Die hopen dat de kiezers dat tegen de volgende verkiezingen niet meer weten.

    Like

Reacties zijn gesloten.